Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Nilsson tvåa i Mascupen

/
  • Positionsjakt. Vild kubbning ut ur startkurvan i andra heatet av MX2. Till höger skymtar Mats Nilsson, SMK Dala bakom slutsegraren med nummer 63 på maskinen, Markus Eriksson, Västerås MK

Annons

Mats Nilsson visade att visst kan gubben än. I den första MX2 finalen handlade det helt och hållet om herrar Mats och Markus. Västeråsaren ledde ända fram till slutkurvorna då han stressad av Nilsson körde omkull.

- Jag hasa omkull, berättade Markus. Vallen hade brustit och gått sönder.

Mats Nilsson menade efter heatsegern att Markus Eriksson föll på eget grepp.

- Jag tror ändå att jag hade plockat honom i sista böjen.

I andra MX2 finalen var det alltså ombytta roller. Först duellen mellan Mats Nilsson och trätobrodern Fredrik Werner, SMK Kristianstad. På tredje plats Markus Eriksson som bevakade totalledningen. Och så slutfasen med Mats Nilsson omkull och Markus Eriksson som kunde passera mållinjen som förste man.

Markus Eriksson imponerade men också veteranen Mats Nilsson ska ha en eloge för hedervärda styrningar. Med sina totala 285 poäng var Markus 27 poäng före Mats i det slutliga sammandraget.

I MX 1.3 var som väntat SMK Kristianstads Johnny Lindhe i en klass för sig. 62 poäng före SMK Gävles Sören Englund i sammandraget säger det mesta.

Juniorerna då? I Borlänge var SMK Dalas Gustav Milling på sitt allra bästa humör. På hemmaplan Råbergsbanan visade Mattias Andersson klass efter en andraplats och en skön seger i sista heatet.

- Det var jädrigt skönt, myste Mattias. Det krånglade så mycket i Borlänge och Avesta.

Två duktiga unga crossförare som till slut knep silver och brons i den 23:e upplagan av Mascupen. Totalettan lystrar till namnet Frank Lindroth och hör hemma i Luleå MS.

Mer läsning

Annons