Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Larsson drog fram Fredrik Östberg till fjärde plats på femmilen

Annons

Herrarnas femmil bjöd på en kraftfull uppvisning av Östersunds Anders Södergren, som från start till mål inte gav någon av konkurrenterna någon som helst chans att hänga med i det höga tempot.

Något överraskande blev det Åsarnas Mats "Hulån" Larsson som tog silvret, men tidsskillnaden fyra minuter efter Södergren talar sitt tydliga språk. Mats Larsson var i alla fall till stor nytta för Falun-Borlänges Fredrik Östberg, som blev bästa dalmas på en fjärdeplats, fyra minuter och 54 sekunder efter segraren.

-Mats Larsson, som startade 30 sekunder efter mig kom ikapp, och sedan hakade jag på och det vara en klar fördel, tyckte en rejält trött Fredrik Östberg, som för fyra år sedan tog SM-silver på distansen i Gällivare.

Sammanfattningsvis var han rätt nöjd med sitt resultat vid årets SM.

-Men självklart är stafettbronset det gladaste minnet efter den här veckan.

Moraåkaren Rickard Andreasson fanns länge bland topp fem-åkarna men sista milen tappade han både tempo och kraft och hamnade till slut på en mer blygsam elfteplats.

Vasaloppssegraren Daniel Tynell, Grycksbo, hade funderingar att ställa upp på femmilen, men för en åkare med klassisk stil och mycket stakning som specialitet blev valet att stå över den här gången.

SVEN-ÅKE MICHELSON

Mer läsning

Annons