Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats avancerar i SM

Annons

MOTOCROSS/VRIGSTAD.
Mats Nilsson, SMK Dala avancerade till en tredje plats i totalsammandraget när den tredje SM-deltävlingen avgjordes i helgen.
Och det trots att han vurpade i 500 cc-finalen.

Mats var tvåa ut från starten men i den fjärde kurvan krokade han ihop med Jonny Lindhe. Den senare kunde köra vidare men Mats Nilsson gick omkull.
– När jag väl fick igång cykeln var jag 35 sekunder efter siste man och jag visste att jag var tvungen att hamna bland de 13 första för att få köra superfinalen, säger Mats.
Nu svarade Mats för en otrolig upphämtning och körde i mål på en elfte plats, 1.32 efter segrande Peter Johansson, som ledde från start till mål. Nu tappade Mats bara elva sekunder på Johansson efter att han kommit igång efter vurpan på det första varvet.
I superfinalen var Jonny Lindhe snabbast och bakom honom hade Mats Nilsson en hård kamp med teamkompisen Jocke Karlsson om den andra platsen.
– Med fem minuter kvar att köra gick jag förbi honom, men med ett varv kvar gick han om och höll knappt undan in i mål. Upp till Lindhe hade jag sex sekunder.
– Jag får vara nöjd med resultatet i helgen och jag gick ju upp till tredje plats totalt när vi kört halva SM-serien.
I Sammandraget leder Jocke Karlsson på 130 poäng, tvåa är Jonas Hedberg på 116 och trea Mats Nilsson på 96.
– Åt Jocke är inget att göra om han inte gör bort sig i någon tävling. Jag hoppas dock kunna gå förbi Hedberg.
Att det kan svänga snabbt i totalsammandraget kan Jonte Engdahl vittna om. Engdahl ledde inför den tredje deltävlingen men i och med att han missade superfinalen föll han till en fjärde plats i sammandraget, en poäng efter Mats Nilsson.
Nästa SM-deltävling körs i Skellefteå om knappt en månad, men redan till helgen kör Mats en VM-deltävling i Belgien.
– Jag åker ner till Belgien direkt efter SM-deltävlingen och siktar i första hand på att ta mig vidare till final. Kommer jag väl dit är en plats bland de 15 bästa målet, säger Mats som har en tiondeplats som bäst i VM den här säsongen.
I SM-deltävlingen i Vrigstad slutade Mats Nilssons klubbkamrat i SMK Dala, Krister Hummer, 25:a i 500 cc-finalen och missade därmed superfinalen.
Torbjörn Wallner, SMK Dala, bröt i 250 cc-finalen.
THOMAS LIND
023-935 64
thomas.lind@falukuriren.se

Mer läsning

Annons