Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathilda mot eliten

Annons

Det är lillasyster Amanda Kjellberg och D-ponnyn Edenside Sunshine som synts mest i rampljuset den senaste tiden.

Men i går, vid Svärdsjös regionala hopptävlingar, fick Amanda nöja sig med publikplats när storasyster Mathilda, 16, hade uppvisning.

Detta på nya hästen Corette.

- Jag har bara haft henne i tre veckor efter att ha köpt henne av min tränare Sven Ingvarsson och tog hit henne mest som träning inför Baltic Cup-tävlingen i Halmstad nästa helg, berättar Mathilda.

Efter uteslutning på grund av att Mathilda inte kunde stoppa starka Corette, som hoppade på fel hinder, i omhoppningen i 1,10-klassen tog ekipaget storartad revansch i avslutande 1,20.

Mathilda tog även Chaka Khan till omhoppning, red felfritt som första ekipage, men blev snabbt av med ledningen.

- Det är bra att nu ha två hästar, jag kan alltid känna av banan med Chaka Khan. Dessutom är det bra att ha en chans till om man misslyckas med en av hästarna, säger 16-åringen, som hoppade av utbildningen i Strömsholm efter bara en termin i julas, för att det blev för jobbigt för 17-åriga Chaka Khan.

Att det går lika bra att utvecklas på hemmaplan, där hon pluggar på Falu Frigymnasium, visade Mathilda när hon med Corette gick ut sist av de sju ekipagen i 1,20-omhoppningen.

- Jag visste inte om jag skulle kunna slå Jonna Andersson (Falu RS), som gjort det väldigt bra, säger hon.

Mathilda Kjellberg gjorde det - ännu bättre.

- Jag trodde nästan chansen var borta när Corette kom i obalans i en snäv sväng, men jag red på lite till och klarade det, säger Mathilda, som vann med nästan två sekunder.

Och visade att hon efter ett år på stor häst är på god väg att växa i kostymen.

- Det är stor skillnad, inte minst just omhoppningssvängar. Det är också mer distanser och mer galopp. Men det är roligare att rida, hästarna är mer välskolade, säger Mathilda.

Tillsammans med Therese Jons, Linda Pettersson samt nyförvärven Christer Sek och Tobias Winqvist utgör hon ett starkt lag för Borlänge RS i division 1 den här säsongen.

- Vi satsar på elit till nästa år. Jag tror absolut att det finns en framtid för Borlänge RS på stor häst, säger Mathilda Kjellberg.

Det visade hon, om inte annat, själv i helgen. MARKUS JOSEFSSON

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons