Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mastery tog gruvlig revansch

Annons

På lördagen gav han svar på tal genom att lätt vinna gulddivisionen på V75, döpt till just "Avelsloppet".

Sjuårige hingsten Mastery har fått en pangstart på året. Han inledde i januari med att vinna V75-Mästaren på Åby för sin tränare Stig H Johansson. Och på Axevalla fällde han nu storfavoriten Fridhems Ambra efter att ha gått med i rygg på henne den in mot mål. Men trots 350 000 intjänade kronor på en månad vill Stig H inte säga att årets säsong bör bli Masterys bästa.

- Han gjorde en väldigt bra säsong förra året också, säger Stig H och syftar på över miljonen kronor intjänade under år 2001.

Helgen började dock med en stor besvikelse för Mastery. Den fint stammade hästen blev inte godkänd för avel av Avelsvärderingsnämnden.

Stig H säger att han är besviken på beslutet, däremot är han inte särskilt förvånad.

- Nej, egentligen inte, eftersom jag vet hur nämnden har agerat tidigare.

Paradoxalt nog vann Mastery just "Svenska Travsportens Centralförbunds Avelslopp". Segertiden på det regnblöta underlaget blev 1.16,7 över 2140 meter med bilstart.

Fridhems Ambra gjorde en godkänd insats som tvåa, men favoriten och det stora hemmahoppet kan naturligtvis inte få överbetyg efter att ha fått en kanonstart från sitt bakspår och ett lopp i andrapar utvändigt.

- Hon var kanske lite ringrostig, och Mastery gick ju i rygg på oss hela vägen in mot mål, sa kusken Stefan Söderkvist om "Ambrans" insats.

Mastery var en av anledningarna att V75-spelarna hade oerhört svårt, en annan var att en praktsmäll levererades redan i den första avdelningen. Efter galopper för favorittrion Cool Amber, Mattis Snix och C.Super Chancen kunde den före detta proffstränaren Göran Kärrstrand slå till med 50-oddsaren Pilot Kloster.

- Han fick en gynnsam löpning. Men han var klar etta och gjorde en väldig prestation, menade Göran, som går i pension om en månad.

Mer läsning

Annons