Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerliga medaljer till Borlänge

Annons

Ett fint facit för den på livaktiga klubben, som genom åren skördat stora framgångar just i den här lyftardisciplinen.

Att Karolina Arvidsson, "Karro" bland kompisarna, skulle vinna sin klass kom inte som någon skräll. Men visst blev det lite oro i leden när 20-åringen missade det första försöket på ingångsvikten 55 kilo i bänkpressmomentet.

- Det blev inget bra försök. Men sedan gick det väl riktigt skapligt, säger hon efter att segern väl var i hamn.

Segern var för övrigt "Karros" första i SM-sammanhang sedan hon började träna styrkelyft ordentligt för halvannat år sedan.

- Men jag har några silver- medaljer, bland annat i seniorsammanhang, berättar hon.

Och tar nu sats mot NM, som blir nästa stora tävling för hennes del.

För Alexander Johansson tog kampen om guldet slut redan i det inledande knäböjmomentet.

Där bommade nämligen tuffe konkurrenten Johannes Årsjö, varför den förväntade tuffa fighten de båda emellan helt kom av sig.

- Inte så kul kanske. Och även om jag vann ett guld så är jag absolut inte nöjd med mina resultat.

- Jag hade hoppats på minst 20 kilo bättre i knäböj och i alla fall tio ytterligare i bänkpressen, förklarar 19-åringen, som till vardags studerar på vid Hagagymnasiet och sysslat med styrkelyft i fem år och fortfarande har fyra kvar som junior.

Den stora skrällen sett med hemmaögon var annars Patrik Eng-ströms seger i 82,5-kilosklassen.

Patrik, en oslipad diamant vågar vi påstå, är bara i början av sin karriär och har väl egentligen bara tränat styrkelyft ordentligt i ett par månader.

En tävling har han ställt upp i tidigare, i den bommade han ut sig mer eller mindre på direkt- en, varför förhoppningarna inför SM:et inte var högt ställda precis.

- Det har varit en dj-a pina hela dagen. Skönt att det är över, säger han sedan medaljen hängts runt halsen av BAK:s egen världsmästarinna Sandra Lönn.

- Att vinna hade jag inga som helst funderingar på, men jag ville gärna kunna fullfölja tävlingen i alla fall den här gången. Så det lär väl ta ett tag innan man riktigt fattar att det är sant...

Råstyrkan är vapnet, tekniken finns det en hel del att slipa på för den här supertalangen, som går sista året på Hushagsgymnasiet och nu förstås får blodad tand inför fortsättningen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons