Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarna på besök

Annons

Han har en gedigen bakgrund i Grängesbergs BK och när Timo sedan har goda kontakter inom bandyförbundet lyckades han sy ihop ett intressant "höstpaket":

Lördag 22 oktober: Träningsmatch Hammarby-Ryskt lag (troligen Dynamo Moskva). Söndag 23 oktober: Damturnering med de fyra semifinallagen från SM i våras inbjudna. Västerstrand har tackat ja, AIK och Sandviken visar stort intresse men har ännu inte gett klartecken. Edsbyn tycks dock inte få ihop något lag och det är ännu oklart vilket lag som tar den fjärde platsen.

Lördag 5 november: Träningsmatch Edsbyn-Västerås.

- Vi kan redan nu lova att det ska bli billigt att gå och se de här toppmatcherna, säger Timo Lahti.

Han fortsätter:

- Tanken med det hela är ju att öka intresset för bandyn i Dalarna, förhoppningen är att åskådarna gillar det de får se och sedan väljer att se Grängesbergs BK:s matcher eller kanske åker för att se Falu BS spela.

Timo konstaterar att det blir publikvänliga dagar och tider som herrmatcherna kommer att spelas.

Vad gäller damturneringen, som går under arbetsnamnet Ladies Cup, är det tänkt att matcher ska spelas hela söndagen och då med speltid 2 x 30 minuter.

- Här hoppas vi att flera spelare från Grängesberg kommer att bli med, som Emma Kronberg, Sofia Rådman och Joanna Backman och så Hanna Nygren från Smedjebacken.

Som om inte allt ovanstående skulle räcka kan Timo Lahti också berätta att det nu är klart med en bandymålvaktsskola i höst, i GBK:s regi.

- Förra året höll skolan till i ABB-hallen i Ludvika men i år plockar vi hem den till Grängesberg, säger Timo Lahti.

Måndag-onsdag under höstlovet, vecka 44, kommer målvaktsskolan att genomföras.

- Starten i fjol blev en succé och vi har fått många förfrågningar om att ha målvaktsskola i år också. Nu är det klart, inbjudningarna gick ut i dag.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons