Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästarna krossade Brage

Annons

De runt 300 som sökt sig till Domnarvsvallen på onsdagskvällen i hopp om att Brage, precis som man gjorde mot AIK för en tid sen, skulle kunna lyfta sig när det bjöds allsvenskt motstånd, fick vandra hem utan hopp om någon som helst radikal förändring i den negativa trend laget besuttit den senaste tiden.

0-6 slutade matchen, sedan gästerna punkterat allt vad eventuell spänning heter via två mål redan innan nio minuter spelats, det första på en väldigt "billig" straff ska sägas.

- Så det här var väl ingen höjdare precis, konstaterade Bernt Ljung, Bragetränaren, som testade ett par nya spelformationer under matchen men knappast blev klokare för det.

- Det blir för tafatt många gånger. För mycket fegspel med långa bollar upp mot motståndarförsvaren som sista utväg istället för att spela på fötterna på Rajala eller vem det kan vara på topp, säger Bernt som inte heller var nöjd med närkampsspelet.

- Där måste vi ta för oss, i situationer en-mot-en.

- Och det här är saker vi ältar under träningspassen, men det fungerar inte riktigt som man hoppas i matcherna, säger Bragetränaren.

Bernt hittade alla fall några moment i matchen av positiv art:

- Men det var för långt mellan varven. Tyvärr, säger han.

Noteras ska att Brage saknade, förutom de som är långtidsskadade, Gerhard Andersson och Fredrik Bengtsson, i den här matchen. Båda blev sjuka under veckan.

- Och till det så fick både Jimmy (Rajala) och Daniel (Karlsson) skadekänningar under matchen och måste kliva av.

- Det är inte precis nåt drömläge vi har på spelarfronten för tillfället, säger Ljung.

Om matchen behöver inte ordas så värst mycket. Det handlade om Djurgården mest hela tiden och sett till chanser hade resultatet kunnat vara det dubbla.

Helt utan chanser var inte Brage även om det var långt mellan varven.

Mattias Östberg hade ett par avslut som Djurgårdsförsvaret hade stora problem att klara av, i övrigt var det lugna gatan i de bakre regionerna hos stockholmarna mest hela tiden.

Positivt i Brage: Jesper Johanssons och Johan Perssons fighting spirit trots övermakten.

I Djurgården, som lät såväl Andreas Johansson som Babis Stefanidis vila, var mittbacken Markus Karlsson det stora namnet.

BRAGE-DJURGÅRDEN 0-6 (0-4)

Målen: 0-1 (5) Fredrik Stenman (straff), 0-2 (9) Tobias Hysén, 0-3 (25) Rene Makondele, 0-4 (35) Rene Makondele, 0-5 (61) Patrick Amoah, 0-6 (90) Patrick Amoah.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 300.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons