Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av medaljer till Brunnsberg

/
  • Här är alla Brunnsbergs dragare som drog hem mästerskapsmedaljer i Holland. Bakre raden från vänster: Daniel Eriksson, Morgan Eriksson, Pelle Frostgard, Fredrik Nylund. Mellersta raden: Katti Nylund, Lina Frost, Jennie Andersson, Sofia Persson. Främre raden: Simon Andersson, Joel Sjödén, Tobias Pettersson.

Det blev ett medaljregn av sällan skådat slag för Brunnsbergs landslagsdragare när EM och JVM avgjordes i Holland.
Totalt var det elva Brunnsbergdragare med och samtliga kom hem med minst en medalj.

Annons

Det var ett par som tog en Grand slam, Katti Nylund och Jennie Andersson. För kompisarna från Älvdalen blev det hela tre EM-guld; i D520 och D560 samt i mixed.

– Mest nöjd är jag nog med guldet i 520, vi är fyra tjejer från Brunnsberg i det unga laget, säger Katti.

De två övriga är Lina Frost och Sofia Persson. Lina var dessutom första reserv i mixed samt i 560, så även hon fick faktiskt tre guld med sig hem.

Brunnsbergs tränare, Daniel "Smirre" Eriksson, är förbundskapten i H700 och mixed 600. Men han är också dragare och hans facit från EM blev guld i mixed, silver i H720 samt att han fick ett brons i H640, där "Smirre" fick hoppa in fast det inte var tänkt så från början.

När det svenska mixedlaget drog hem guldet var det med sex (av åtta) dragare som till vardags har Brunnsbergs IF som klubbadress. Även Fredrik Nylund och Morgan Eriksson fanns med i det laget, plus att duon var med i silverlaget i 720-klassen.

Även Per Frostgard tillhörde mixedlaget plus att han var reserv i H720.

Förutom EM avgjordes även JVM i holländska Assen. Där blev det VM-brons för Simon Andersson, Joel Sjödén och Tobias Pettersson.

Således ett väldigt framgångsrikt mästerskap för dragarna från den lilla klubben utanför Älvdalen.

– Visst var det speciellt att vi hade fyra från Brunnsberg i 520, men även mixed, där var vi hela sex dragare från klubben, plus att Lina Frost var reserv.

– Det var så lugnt och tryggt, allt var så kontrollerat och det blev aldrig uppstressat när vi tog guldet i 520. Vet inte om jag har känt sånt lugn någon gång tidigare, så det var jätteskönt, summerar den trefaldige EM-guldmedaljören Katti Nylund.

Den totala svenska skörden i Assen blev tre EM-guld, två EM-silver, ett EM-brons samt ett brons i JVM.

Mer läsning

Annons