Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masken planerar för framtiden

Annons

- Det kommer att bli många änd- ringar, jämfört med det första förslaget vi fick i vår hand, men att vi börjar hemma mot Skellefteå lär i alla fall stå fast, även efter telefonmötet vi ska ha på onsdagsförmiddagen, säger Anders "Masken" Carlsson, Leksands sportchef.

Björklöven och Nyköping har fått med spelare till OS i Salt Lake City, vilket i sin tur inneburit att dessa två klubbar vill flytta några matcher.

- Jag förstår dem, vi hade reagerat likadant. I övrigt var det också lite tjafsande, men i dag måste spelprogrammet läggas fast. Tiden rinner i väg, säger "Masken".

Hade du väntat dig att ni skulle vara så överlägsna i den södra allsvenskan som ni varit?

- Nej, inte alls. En fem-sex matcher hade jag med i beräkningarna att vi skulle kunna förlora. Men jag tycker att spelarna uppträtt på ett bra sätt under hela grundserien, även om vi länge varit klara för superallsvenskan. Jag förstår om det mellan varven varit svårt att hitta den rätta motivationen, men spelarna har hela tiden bjudit till på ett mycket bra sätt. Imponerande, faktiskt.

Hur ser du på spelet i super- allsvenskan?

- Vi har gått och väntat länge på den serien nu, så det ska bli kul att bara få köra i gång. Förhoppningsvis kan vi vinna även den serien.

Vilka lag ser du som era främsta konkurrenter?

- Jag vet mindre om norrlagen än om de som kommer från söder. Men enligt de rapporter jag fått, ska Björklöven vara mycket bra. Även Nyköping talas det väl om. Det blir väl de två lagen plus Skellefteå, som blir våra främsta utmanare.

Vad tror du om Tingsryd, som skakas av ekonomiskt fiffel?

- Sett till deras senaste matcher, verkar turbulensen ha påverkat dem. Vi får se på vilket sätt de spelar in i superallsvenskan. Men vi är ett bättre lag än Tingsryd.

Blir det några fler förstärkningar till Leksand innan den 31 januari, som är slutdatum för övergångar?

- Jag tror inte det. Vi har visserligen våra krokar ute, och skulle vilja ha en ytterligare forward i truppen som ersättare för långtidsskadade Tomas Forslund, men det finns för tillfället inget intressant på marknaden.

- Vi kan också bara fylla på med spelare från EU, då vi redan fyllt den övriga kvoten.

Betyder det att backen Daniel Jardemyr blir kvar säsongen ut?

- Efter matchen i kväll kommer vi att ta ett slutligt besked, men Daniel har varit bra sedan han kom till oss.

Hur blir det med Magnus Eriksson?

- Han blir kvar i Brynäs resten av säsongen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons