Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maserskolan mästare

Annons

Tre skolor gjorde upp i ett finalspel och på pojksidan handlade det om Maserskolan, Hälsinggårdsskolan från Falun och Älvdalsskolan.

I första matchen vann Maser mot Hälsinggården med 4-1.

- Det kändes som lite av finalen. Vi gick in för den matchen, men de var ett snäpp bättre. Det skulle vara kul om vi kunde rubba dem någon gång, men det är bara på tre-fyra platser som vi är jämna med dem, sa Hälsinggårdens ledare Jocke Wredelius.

I nästa match vann Älvdalen mot Hälsinggården med 1-0.

- Vi hade gett upp då, säger Wredelius.

- Men vi är stolta och glada att vi kommit så här långt. Det är stort av Älvdalen att komma tvåa och det är en stor framgång för oss. Vi förstod att vi skulle förlora mot Maser, de spelar i en helt annan division, säger Älvdalens gymnastiklärare Jonas Andersson.

I "finalen" vann Maser med 6-0 mot Älvdalen efter att Robin Laszlo gjort ett äkta hattrick i den första halvleken. Det första målet bara ett tiotal sekunder efter avspark.

- Det här är vi nöjda med. Vi hade kanske det sämsta laget på både pojk- och flicksidan sedan vi började med fotbollsklasser, men vann ju ganska övertygande ändå, säger Björn Juhlin som ledde pojklaget från Maser.

På flicksidan inledde Maser med att besegra Djuråsskolan med 3-0.

- Vi gjorde en riktigt bra match men räckte inte till. Det ska vi inte göra heller. Sedan när vi förlorade mot Ludvika gick det inte lika bra. Jag tror inte någon av tjejerna var nöjd med den matchen, säger Djuråsledaren Eva-Lena Dahlkvist.

Det var Kyrkskolan som deltog från Ludvika, och de vann mot Djurås med 2-1. I "finalen" fick de dock storstryk av Maser - 9-0.

- Vi hade inte en suck, men vi är nöjda tvåor ändå. Det var det vi strävade efter, säger Kyrkskolans ledare Tobbe Hellsten.

Masers ledare Göran Arnberg var desto nöjdare.

- Vi gjorde en kanonmatch. Alla spelade perfekt. Det är roligt att se att de har rätt inställning.

Maserskolan från Borlänge vann alltså dubbelt upp.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons