Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masen som avgjorde

Annons

- Pucken tog på något ben inne i röran, men det var jag som fick målet. Riktigt skönt att få avgöra.

Den förre Leksandsbacken var med all rätta nöjd efter att HV 71 infriat förväntningarna att besegra Mora på bortaplan. Men mitt i glädjen erkänner att segern lika gärna kunnat gå till hemmalaget.

- Mora var bra, framför allt i första perioden. Vi hade snackat om att Mora skulle ligga på hårt och så blev det ju också. Sedan gjorde Hannula ett viktig mål i numerärt överläge och i förlängningen svarade Stefan Liv för en fantastisk räddning som var matchavgörande, analyserar Lars.

Han var imponerad av Mora, men inte förvånad.

- Nej, vi visste att det skulle bli tufft, i serien vann vi ju två matcher var.

Som mas är det extra roligt att komma "hem". Och ännu roligare naturligtvis då han kan lämna Dalarna som matchvinnare.

- Klart det är skönt. Jag hade ju även familjen på läktaren, så det var extra kul att man kunde av-göra då, säger han med ett leende.

Guldfavoriterna från Jönköping har fått en smakstart på kvarts- finalserien och nu ska väl inget kunna hota laget från att ta sig till semifinal. Eller?

- Visst känns det skönt att vi kunde få 1-0 i matcher, det är ju en perfekt start. Men det var tufft och tight och det kommer det att bli även i de andra matcherna. Senast hemma mot Mora förlorade vi med 6-0 och vi är ute efter revansch för den förlusten, avrundar HV:s mashjälte.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons