Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masdröm blev mardröm när finalhoppet kapades

Annons

- Bedrövligt. När vi kör så här har vi ingenting i en SM-final att göra, suckade mastränaren Mats Olsson efter förlusten, 43-53.

Totalt vann Kaparna semifnalen med 105-87.

- De är värda att köra final och jag vill varna Rospiggarna för det här jämna och starka laget, sade Olsson.

Ganska tidigt stod det klart att Masarna inte skulle lyckas hämta in Kaparnas försprång på åtta poäng. Kanske avgjordes matchen redan i det första heatet. Kaparna chocköppnade och slog till med en femetta mot hemmaförarna Tony Rickardsson och Tony Kasper. När hände det senast på Brovallen?

Kaparna fortsatte att åka bra, medan masförarna inte alls hängde med i tempot. Masarna hamnade snabbt i ett stort underläge. I det sjunde heatet toppade Masarna för första gången. Men Tony Rickardsson och Leigh Adams körde bara 3-3 mot Rafal Dobrucki och Peter Karlsson. Masarna fortsatte att toppa laget, men trots två femettor låg laget under efter tio heat med fyra poäng.

Tämligen omgående efter paus säkrade Kaparna sin finalplats. De tre sista heaten blev ointressanta.

- Det går inte att vinna matcher med bara två förare, kanske två och en halv, sade Hans-Erik "Pruppen" Andersson och syftade i första hand på Rickardsson och Adams.

Tony Kasper flopppade ordentligt igen och stannade på en poäng. Antonio Lindbäck, en av de bästa förarna under säsongen, hade en mycket olycklig afton och blev poänglös.

- Antonio har tyvärr tappat allt sitt själförtroende. Verkligen vid fel tidpunkt, sade Olsson.

Niklas Klingberg höll sin nivå, det vill säga den ojämna. Tio poäng på sex heat är tyvärr inte tillräckligt för en svensk mästare. Sista tvåan tog han dessutom när matchen var avgjord.

Mats Olsson led mest med sina reserver Patrik Dybeck och Niklas Aspgren.

- De har kört väldigt bra på hösten. Synd att de inte får ut mer av sina fina takter.

Olsson gratulerade Kaparna till finalplatsen och konstaterade att Masarna förlorade mot ett bättre lag.

Kaparna vann på sin jämnhet. Lagets normalt bäste förare, Peter Karlsson tog bara fyra poäng. Tänk om han hade lyckats? Då hade segern varit ännu större. I Kaparnas lag turas förarna om med att vara poängbäst. Det är en styrka som masarna saknar.

Hur ser ditt drömlag ut nästa år, Mats Olsson?

- Vi ska i första hand försöka behålla de förare vi har. Sedan får vi sätta oss ned och analysera om vi behöver förstärkning.

Det var inget han skyllde på, men han nämnde ändå att saknaden av skadade Gary Havelock var stor.

- Vi vet att han hade kört bra hemma i alla fall. Kasper var alldeles för ovan med tempot.

Frågan är om det hade räckt med Havelock mot Kaparna i går. Knappast.

Om några dagar kanske Masarna har fått distans till förlusten. Då kan de påminna sig om att det har blivit medalj alla säsonger i elitserien. Tvåa-etta-tvåa-trea är ju trots allt ingen dålig svit.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons