Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas viktiga seger

Annons

Antonio Lindbäck visade i går kväll att Masarna har en riktig guldklimp att vårda. När han fick chansen i det första nomineringsheatet var det han som höll kvar Masarnas möjlighet att ta hem den så åtråvärda bonuspoängen.

Kaparna vann förra veckan med nio poäng i Göteborg och om Tony Rickardsson och Leigh Adams hade plockat hem en femetta i det sista heatet - som de så ofta brukar göra i Brovallen - hade extrapinnen varit i hamn.

I och för sig vann omöjlige Rickardsson sitt femte heat för kvällen, men däremot vek Adams ner sig. Som flera toppförae i hemmalaget gjorde denna kväll.

- Jag trodde verkligen att vi skulle ta hem det här. Men när vi har fyra nollor av toppförare är det tufft, säger Mats Olsson.

Förutom Adams fick både Niklas Klingberg och Gary Havelock åka av ovalen utan att få med sig någon poäng.

Däremot har Masarna en ny toppförare på gång. Antonio Lindbäck visade ännu en gång att han verkligen har förutsättningarna att bli något riktigt stort inom speedwaysporten.

- Det finns inte ord att beskriva Antonio just nu. Alla säger att vi har svaga reserver. Men han är för bra för att vara reserv.

Nio poäng blev Antonios facit denna kväll och det är bra mycket mer än vad Masarnas lagledning vågar hoppas på. Men sanningen är att grabben med lite mindre otur hade kunnat räknat in ytterligare poäng.

I hans första heat för kvällen tappade han kedjan på det näst sista varvet då han var i ledningen tillsammans med Niklas Klingberg.

- Jag körde i en grop och då är det inte mycket som behövs för att kedjan ska hoppa av, säger Antonio som i stället fick publiken att jubla i hans nästa framträdande i det sjätte heatet.

Kaparna hade grepp om heatet och var i 5-1 läge med dryga varvet kvar. Niklas Klingberg fastnade då i Jacek Krzyzaniak och vurpade otäckt. Klingberg blev utesluten och Antonio fick försöka ändra på femettan i omkörningen.

Starten missade Antonio, men svarade för en omkörning modell värre och passerade de båda göteborgarna. Om det är rättvist att en sådan solklar dubbelseger plötsligt kan förändras till oavgjort (3-3) kan diskuteras. Men hur som helst var det riktigt snyggt av Antonio.

- Det var en rolig kväll för min egen del. Men det var fruktansvärt synd att inte blev en femetta på slutet, säger Antonio, som är besviken på vad som skrivs om Masarnas reserver.

- De gör ett jäkla bra jobb och när det blir så här sätter det sig i huvudet. Jag vet vad de kan och det kommer de att visa.

Gårdagens körning av reserverna Niklas Aspgren och Patrik Dybeck var ett fall framåt. Framför allt Aspgren visade att han verkligen kan köra och slet hårt i sina heat.

Men faktum är att Kaparnas dito tog åtta poäng mer.

Masarna ligger nu på fjärdeplats, en poäng efter Valsarna.

Fyra matcher återstår. Dramatiken är det inget fel på.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons