Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas största förlust någonsin

Annons

Och Mats och lagledaren Hans- Erik "Pruppen" Andersson kunde inte göra mer än vad de gjorde. Vid underläge 18-24 efter sju heat började de att toppa laget.

Toppningarna i de tre följande heaten gav dock ingen utdelning. Där vann Västervik med 11-7. Masarna toppade också i det tolfte heatet.

Men det gav en femetta till Västervik sedan Leigh Adams fått stopp redan fem meter efter starttejpen

Stopp fick också Niklas Klingberg i det femte heatet. Stoppet kom i utgången på det sista varvet när han var i klar ledning.

Dessutom fick Masarna tre uteslutningar. Antonio Lindbäck gick omkull i det första nomineringsheatet där han låg på poängplats.

I det andra reservheatet blev båda Masarna uteslutna. Patrik Dybeck körde omkull på egen hand och i omstarten gick Niklas Aspgren omkull i startsvängen. Omstart igen med bara två hemmaförare. Ett smått parodiskt heat med två hemmaförare, livrädda för att köra omkull.

- Tidigare har vi vunnit tre matcher då vi också haft strul. Men redan då sade jag att vi inte har råd med sådant när vi möter topplagen, konstaterade Mats Olsson.

Det var inte bara strul. I Västervik fungerade inte starterna för någon av Masarna. Exempelvis så var Tony Rickardsson inte först ut från någon av sina starter. Men han visade ändock vem som är regerande världsmästare. I och med toppningarna fick han köra sex heat. Han vann fyra och var tvåa i de övriga.

I samtliga segerheat kom han bakifrån och körde om sina motståndare. Något som inte övriga Masar klarade av, frånsett då Leigh Adams som i det 14:e heatet svarade för en inspirerande körning på första rakan där han rundade både Tomasz Gollob och Robert Johansson fram till en seger.

- Men så här kan det inte vara. Vi kan inte ha en förare som som tar lika många poäng som övriga sex, sade Mats Olsson.

Förklaringen till storförlusten?

- Ärligt talat vet jag inte vad det beror på just nu. Men helt klart måste vi ta oss en funderare på vad vi ska göra. Så det blir till att gå in omklädningrummet och höra vad det är frågan om.

Det som Mats först och främst påpekade var förarnas dåliga starter.

- Vi vara bara inte med när grinden gick.

Sedan efterlyste han också lite mer kämpatag från toppförarna, frånsett då Tony.

- Man måste ta i ordentligt även om man blir efter i starten.

Så räkna med att det mycket funderande den närmaste tiden i Maslägret om hur laget ska se ut.

- Jag utesluter inte att sådana namn som Tony Kasper och Andy Smith kan bli aktuella. Men det måste vi fundera på först.

Helt klart är dock att den bonuspoäng som finns att köra om i matchen mot Västervik är långt borta.

- 19 poäng är inte det lättaste att ta in hemma på tisdag.

VÄSTERVIK-MASARNA 57-38

Poängen: Västervik: Tomasz Gollob 11, Todd Wiltshire 11, David Ruud 9, Robert Johansson 9, Patrik Olsson 8, Toni Svab 5, Craig Boyce 4. Masarna: Tony Rickardsson 16, Leigh Adams 9, Niklas Klingberg 5, Gary Havelock 3, Patrik Dybeck 3, Antonio Lindbäck 1, Niklas Aspgren 1.

Publik: 2 807.

Mer läsning

Annons