Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas segerhjältar

Annons

De 4 026 tillresta åskådarna fick se Masarna få en riktig mardrömsstart. Chris Slabon och Andreas Jonsson ordnade en femetta redan i första heatet.

- Jag kände inte riktigt igen mina förare i början, de brukar vara mer taggade från start, säger tränaren Mats Olsson, som ändå fick se sitt lag göra en godkänd inledning förutom första heatet.

I det sjätte heatet fixade Bjarne Pedersen och Antonio Lindbäck Masaranas första femetta och laget var ikapp till 18-18.

- Det var verkligen tufft och jämnt i dag. Vi fick kämpa hårt för alla poäng och deras förare körde verkligen fort i dag, säger Lindbäck.

Därefter följde sex raka heat som slutade 3-3 och man väntade att något skulle hända. Då hände det som inte fick hända.

Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren var på väg mot ännu ett 3-3-heat då Antonios kedja hoppade av och Rospiggarna gick fram till ledning 40-38.

- Vad ska man göra åt det? Man kan inte göra någonting, sade en uppgiven Antonio Lindbäck.

Men i heatet efter, det 14:e, fick Masstjärnorna Tony Rickardsson och Leigh Adams till en ny femetta och inför nomineringsheaten ledde Masarna med två poäng, 43-41.

- Det var propagandaspeedway på hög nivå. Även om det var tufft och hårt så var det fair play. Förarna lämnade plats till varandra och Daniel Davidssons krasch är ett exempel på hur juste det var, säger Mats Olsson.

Det var i det elfte heatet som Davidsson i starten fick ett kast och åkte på en otäck flygtur som slutade med ryggen före in i sargen. Resultatet blev lindrigt, en lårkaka.

I det första nomineringsheatet kom den, Antonio Lindbäcks sköna revansch. Han var tvåa bakom Bjarne Pedersen och i och med den femettan var segern säkrad.

- Det är alltid kul att avsluta bra så man kan från banan med ett bra slut. Men det var extra skönt att ta revansch på sig själv, menar Antonio.

Tony Rickardsson tog två poäng i det avslutande heatet och matchen slutade 50-46.

Annars hade Tony inte sin bästa dag och smet undan presskåren med ytterst korta och undvikande kommentarer.

Inför båda trepoängarna, i sjunde och 14:e heatet, åkte Tony till starten och vände tillbaka till depån.

- Jag justerade kopplingen, säger han.

Annars var tränaren Mats Olsson mest nöjd med segern.

- Det var kul. Vi ska suga på det här tills i morgon men sedan ser vi framåt mot tisdagen, då väntar en ny tuff match.

Segermarginalen var inte stor och det blir tufft att bärga bonuspoängen på tisdag.

- Visst blir det tufft, väldigt tufft. Men vi ska göra allt för att fixa det, lovar Antonio Lindbäck.

MASARNA-ROSPIGGARNA

50-46

Masarna: Tony Rickardsson 11, Antonio Lindbäck 8, Bjarne Pedersen 8, Leigh Adams 8, Sebastian Aldén 8, Fredrik Lindgren 4, Niklas Aspgren 3.

Rospiggarna: Greg Hancock 12, Andreas Jonsson 11, Chris Slabon 6, Jonas Davidsson 6, Robert Kosiecha 6, Janusz Kolodziej 3, Daniel Davidsson 3, Tobias Messing 0.

Publik: 4 026.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons