Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas organisation slimmas

Annons

Budgeten för 2005 ska färdigställas och mycket ska ses över.

Det är redan klart att tränaren och sportchefen Mats Olsson lämnar Masarna.

- I november ska vi ha klart med ny tränare och en sportkommitté. Dessutom har vi lösa tankar på att köpa Brovallen, säger ordföranden Åke Johansson.

När Mats Olsson går lämnas två platser öppna. Föreningen jagar ny tränare, medan positionen som sportchef kommer att ersättas av en sportkommitté.

- Hur den kommer att se ut är inte klart än, men den kommer att ha hand om anläggningen och själva körningen. Styrelsen har det övergripande ansvaret.

Den nye tränaren söker man i första hand i de egna leden, men om det inte ger resultat kan det bli aktuellt att köpa in någon utifrån.

Mycket i diskussionerna inför budgeten handlar om hur man kan se över utgifterna, bland annat genom att slimma organisationen.

- Det handlar till exempel om investeringar. Vi får se till att vi inte bygger ihjäl oss.

Åke Johansson påminner om att Brovallen faktiskt ägs av kommunen, men att föreningen ändå investerat en hel del i anläggningen.

- Man kan diskutera om vi ska ta över den, men det är en prisfråga. Vi har diskuterat lite, men inte framfört något konkret till kommunen än.

En sådan affär kommer inte att spikas i år.

Bland resterande ekonomiska aspekter är förarlönerna den största utposten. Enligt den preliminära resultatrapporten för 2004 är utgifterna för förare, inklusive artistskatt och "sign on", nästan fyra miljoner kronor.

Men de skrivna kontrakten går självfallet inte att justera, så där har föreningen inget att hämta för tillfället.

- Men jag skulle tro att vi ändå ligger under de flesta föreningars löner.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons