Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas huvudvärk

Annons

Rickardsson stod över matchen på grund av den hjärnskakning som han ådrog sig i samband med lördagens GP-tävling. Hans ersättare mot Rospiggarna, Ales Dryml, fick bara ihop fyra poäng.

- Tony hade garanterat tagit mellan tio och tolv poäng, sade Fröjd.

Trots att Tony saknades trodde Fröjd på seger.

- Jag hade räknat med fler poäng av våra reserver. Men de fick bara ihop sju poäng tillsammans. Det kan jämföras med Rospiggarnas Andreas Messing som ensam körde in elva pinnar.

Matchen var länge jämn. Fem av de första sju heaten slutade 3-3.

Första femettan blev hemma- lagets och den lät vänta på sig till det åttonde heatet. Masarnas Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren replikerade omgående och utjämnade till 27-27.

Rospiggarna kopplade det avgörande greppet i matchens sista ordinarie heat och gjorde ställningen inför nomineringsheaten till 45-39. Fredrik Lindgren och Lukas Dryml lyckades inte hota Jonas Davidsson som säkrade segern för hemmalaget via en trepoängare i det näst sista heatet.

- Med tanke på att Rospiggarna även har spöat Västervik och VMS Elit, så gjorde vi en ganska bra match, sade Anders Fröjd.

Återigen blev ett par stopp ödesdigra för Masarna. Bland annat rasade motorn på Fredrik Lindgrens cykel i enpoängsläge.

Masarna hade stora problem med starterna. Ofta hängde de med fram till den första kurvan, men i utgången av densamma var det ändå hemmaförarna som kom först vid flera tillfällen.

Det regnade under i stort sett hela matchen och vissa förare hade stora problem med underlaget.

Detta var dock inget som Fredrik Lindgren ville skylla på.

- Nej, banan var bra, med tanke på allt regn. De hade gjort ett bra jobb med den. Möjligen var den lite knixig i början, men den blev finare och finare.

Oliver Allen trivdes inte alls. Han hade hyfsade starter, men verkade inte ha någon kontroll över sin cykel och gav bort ett par onödiga poäng.

Lagledare Fröjd var mest nöjd med Antonio Lindbäck.

- Han kämpade som ett svin.

Övriga stod för varierande insatser.

- Jag tycker inte ens att Leigh Adams var sig lik. Han hade ju faktiskt problem med att hålla förare bakom sig, sade Fröjd.

Till nästa vecka räknar masledaren med att Rickardsson är tillbaka.

- Ja, det är planen i alla fall.

Det är däremot klart att Leigh Adams inte kör returen.

ROSPIGGARNA- MASARNAAVESTA 51-45

Poäng, Rospiggarna: Greg Hancock 12, Janusz Kolodziej 11, Andreas Messing 11, Jonas Davidsson 10, Travis McGowan 4, Chris Slabon 3, Jonas Andersson 0, Linus Jansson 0.

MasarnaAvesta: Leigh Adams 11, Antonio Lindbäck 9, Fredrik Lindgren 7, Lukas Dryml 6, Sebastian Aldén 5, Ales Dryml 4, Oliver Allen 2, Robert Pettersson 1.

Publik: 1 981.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons