Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna visade klassen

Annons

Det blev aldrig någon riktig match.

Masarna var på tok för bra för ett Kaparna som är hårt drabbat av skador. I matchen mot Masarna körde hemmalaget riders replacement för Jaroslaw Hampel.

Gästerna tog kommandot direkt och var sedan aldrig i närheten att tappa greppet. Mas-segern var klar redan efter det trettonde heatet då ställningen var 47-31. Även om Kaparna tagit femettor i de heat som återstod hade segern ändå gått till Masarna.

På de 16 heaten vann hemmalaget bara två. Masarna hade poängövervikt i tio.

- Vi var bra i dag och då är det inte så svårt att coacha när pojkarna är så duktiga. Det bara rullade på av sig självt, konstaterade Hans-Erik Andersson.

Masarna anfördes som vanligt av sin kapten Tony Rickardsson. Han vann sina fem heat och såg också till så att lagkamraterna var på tårna direkt från start:

-Tony sade åt dem på skarpen före matchen att vara med i starten och inte låta sig tryckas ut mot sargen i första sväng, förklarade Hans-Erik Andersson.

- Så här bra har vi inte varit med i någon match från början tidigare.

Tony Rickardsson föregick med gott exempel och var ohotad i sina fem heat. Han drygade ut försprånget och var många metrar före närmaste konkurrent i mål.

Som mest fick han jobba i det sista heatet för dagen. Där tog det nästan ett varv innan han var först. Eller som lagledaren Hans-Erik Andersson uttryckte det:

-Tony släppte iväg Joonas Kylmäkorpi i starten och lekte lite med honom. Sedan körde han om så det bara brakade.

Det lovar gott inför lördagens GP-tävling i Cardiff.

- Man kan bara undra vad som ska hända där med tanke på den form som Tony är i.

Det stora glädjeämnet i Masarna denna dag var dock Fredrik Lindgren. Han har kämpat för att hitta formen på de svenska arenorna. Däremot så har det gått mycket bra i den engelska ligaspeedwayen för honom.

I matchen mot Kaparna tog han 11+1 poäng och var lagets näste bäste förare efter mästaren Tony. De båda körde det sista nomineringsheatet där Fredrik tog enpoängaren.

-Fredrik var jättebra. I dag lossnade det verkligen för honom. Vi vet vad han kan och den här framgången behövde han. Hoppas bara att det håller i sig, berömde Hans-Erik Andersson lagets 19-åring.

Hans-Erik Andersson gav också beröm åt de båda nya på reservplats, Niklas Aspgren och Rickard Sedelius.

De vann reservmatchen mot Kaparnas Kim Jansson. Niklas Aspgren, som gjorde säsongsdebut, tog fem poäng och Rickard Sedelius, som debuterade i Mas-västen tog 2+2 poäng.

Hans-Erik Andersson ville också berömma Magnus Karlsson. Visserligen tog han bara tre poäng men det var i heat som slutade 4-2 till Masarna.

-Han kämpade på bra och jag sade åt honom att ta det lugnt och inte riskera något. Det är ju poängen som är det viktiga.

Bäst i hemmalaget var Joonas Kylmäkorpi som körde in 15 poäng. Men han fick kämpa hårt för sina poäng då han körde sju heat.

För en speedwayförare är det ingen rast och igen ro. Redan i kväll är flera av Masförarna igång igen och då handlar det om kval till SM. Fredrik Lindgren, Sebastian Aldén och Niklas Aspgren ska försöka kvala in i Örebro. Magnus Karlsson och Rickard Sedelius ska kvala i Västervik.

Matchfakta

KAPARNA-MASARNA

40-56

Poängen, Kaparna: Joonas Kylmäkorpi 15+1, Tomasz Gapinski 9+1, Pawel Hlib 9, Kim Jansson 6+2, Robert Miskowiak 1, Emil Kramer 0. Masarna: Tony Rickardsson 15, Leigh Adams 12, Fredrik Lindgren 11+1, Antonio Lindbäck 8+1, Niklas Aspgren 5, Magnus Karlsson 3, Rickard Sedelius 2+2.

Publik: 2 005.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons