Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna värvar nytt

Annons

-Ja, vi straffas för att vi har duktiga ungdomar, konstaterar Masarnas lagledare Hans-Erik Andersson.

Han tänker då på Antonio Lindbäcks och Sebastian Aldéns framfart den gångna säsongen som slutade med SM-silver för Masarna. De båda har höjt sina snitt rejält och det gjorde att Masarna fick lov att säga nej till en fortsättning för danske GP-föraren Bjarne Pedersen.

Det betyder att det inte finns några nya namn hos Masarna. Där kör Tony Rickardsson, Leigh Adams, Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren, Magnus Karlsson och Niklas Aspgren nästa säsong.

Gary Havelock och Simon Stead står som utlandsreserver.

Däremot har klubben två nya namn för farmarlaget Dalakraft. Det är Rickard Sedelius som kommer från Bajen Speedway. Rickard körde en match med Smederna i år i elitserien då Bajen var Eskilstunalagets farmarklubb. RIckard körde tre heat och tog två poäng.

Den andre föraren, Adrian Golonski, är ett nytt namn för svensk speedway.

-Han fyller 18 år nästa år och kommer hit för att se och lära och för att komma in bland grabbarna. Han har potential för framtiden, säger Hans-Erik Andersson.

Masarna såg honom köra i våras under träningslägret i Polen.

-Han har bra uppbackning. Bland annat har han två sponsorer som också står bakom Jason Crump.

- Vi har haft flera förare som vill komma till oss. Men vi kan inte ta folk till klubben som sedan inte får köra, tillägger Hans-Erik Andersson.

Det kan däremot svenska mästarna VMS Elit som gjort klart med årets världsmästare Jason Crump. Han finns med i VMS Elit som utlandsreserv på ett ettårskontrakt där han inte garanteras några matcher.

- Det passar mig perfekt och jag hoppas att jag inte ska behövas för ofta i VMS. Samtidigt är det en ny utmaning, säger Jason Crump till TT.

- I år hade vi problem med skador på alla våra heatledare men ingen att ersätta dessa med. Om vi kunnat göra de hade de snabbare blivit återställda. Nu har vi Jason i truppen och det känns mycket bra. Vi har heller inte för avsikt att använda honom i vissa specifika matcher, säger Bo Wirebrand, sportchef i VMS Elit.

På värvarfronten de senaste dagarna noteras också att Magnus "Zorro" Zetterström byter från Västervik till Indianerna. Det blir "Zorros" fjärde klubb på lika många år. Säsongen 2003 körde för Masarna.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons