Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna till slutspel

Annons

Masarna avslutade sin match mot Indianerna med sex femettor. Det bidrog till att segern blev så klar som 65-31.

Rospiggarna är alltså klara seriesegrare. Lika klart är det att Kaparna och Masarna gör upp om den andra finalplatsen. Inför den avslutande omgången ligger Masarna endast tre poäng efter Kaparna.

- Vi har fortfarande chans att komma tvåa. Slutar vi tvåa får vi välja om vi vill börja hemma eller borta i semifinalen. Den möjligheten vill vi förstås ha, sade mastränaren Mats Olsson.

Börjar ni borta då?

- Nja, det är inte så säkert. Det där behåller vi nog för oss själva.

Olsson var aningen nervös inför gårdagens match. Till stor del berodde det förstås på den sena ändringen i laget efter Gary Havelocks skada i måndags. Tony Kasper kallades in som ersättare med kort varsel och tog sex poäng.

- Det är helt klart godkänt. Man kan inte begära mer efter förutsättningarna, sade Olsson.

Indianerna hängde med i inledningen av matchen. Masarna öppnade med 4-2 i det första heatet. Sedan följde fyra oavgjorda heat. Efter tio heat hade Masarna en trygg tiopoängsledning. Det var tydligen för mycket för gästerna som förlorade resterande sex heat med 1-5. Då var det ren utklassning.

- Verkligen synd att de gav upp så lätt efter paus, menade Olsson.

Gav upp och gav upp. Kanske var det så att masförarna bara var snäppet bättre och mer taggade. Tony Rickardsson och Leigh Adams var som vanligt pålitliga och tog 14 respektive 13 poäng. Även Niklas Klingberg körde starkt och tog tolv pinnar. Men den som imponerade mest var Antonio Lindbäck med 11+3 på sina fem heat.

- Ja, det gick verkligen bra. Det var nog min bästa match i år, sade Lindbäck efter en stunds funderande.

Av handskadan som han ådrog sig i helgens JEM-final märktes ingenting.

- Jag kände av den i de två första heatet. Men nu är man så uppumpad med adrenalin, så nu känner man ingenting, sade han efter matchen.

Reserverna Niklas Aspgren och Patrik Dybeck visade också bra form. Dybeck hade problem i sina två första heat, men avslutade kvällen med en trepoängare i det andra reservheatet.

Gary Havelock lär inte dyka upp mer i Masarna den här säsongen. Han bröt vänster överarm i kraschen i måndags.

Innan slutspelet drar igång ska Masarna köra returen borta mot Indianerna på tisdag. Lita på att masförarna gör allt för att snuva Kaparna på andraplatsen.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons