Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna tar hem SM

Annons

Masarnas sportchef och tränare Mats Olsson blev inte förvånad.

-Nej, det är inte alls konstigt. Tittar man på papperet så kan jag förstå att de tippar oss som segrare.

Nytt för i år är att fyra lag, i stället för tre, går till slutspel.

Åtta av de tio lagen nämnde slutspel som målsättning. Samtliga var dock tämligen eniga om att platserna troligtvis tas av Masarna, Smederna, Luxo Stars och VMS elit.

Vad är det då som gör att Masarnas lag ser så starkt ut på papperet?

- Vi har en bra mix av världsstjärnor och tre, fyra av Sveriges bästa juniorer, sa Mats Olsson.

Han lade sitt tips på Luxo Stars, men gjorde ingen hemlighet av att målsättningen i Masarna är SM-guld.

-Visst är det så. Vi har både bredden och kapaciteten som krävs för att nå ända fram. Men först ska vi köra 18 omgångar. Av erfarenhet vet vi att det kan hända mycket på vägen. Det första målet är därför att gå till slutspel.

Att ankaret Tony Rickardsson i helgen bestämde sig för att inte köra med Poole i England kan vara ytterligare en anledning till att Masarna vinner SM-guld i år, enligt Olsson.

-Ja, Tony har åkt så pass länge nu och han är inte ute efter kvantitet. Tony vill i stället uppnå kvalitet. Beslutet att hoppa av Poole innebär att han kan fokusera mer på oss i Masarna och på sig själv i GP-serien, sa Mats Olsson.

Vilka sju förare som får åka Masarnas premiär borta mot Piraterna den 4 maj kunde inte Mats Olsson svara på. Kvintetten Tony Rickardsson, Leigh Adams, Bjarne Pedersen, Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck torde dock vara ganska given.

-Ja, det stämmer. Sedan har vi fyra förare som slåss om de två reservplatserna.

Vilka slår ni i finalen?

-Smederna, även om de ser grymt starka ut.

Årets värvning har Luxo Stars gjort. Med Peter Karlsson i laget är Målillaklubben definitivt en stark utmanare till Masarna om SM-guldet.

- När jag för några år sedan gick till Kaparna var målsättningen att vinna SM-guld. Nu fick jag uppleva det förra året och kände därför att jag behövde röra på mig. Förhoppningsvis är jag sista pusselbiten som kan ge Luxo Stars ett SM-guld också, sa Karlsson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons