Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna på jakt efter slutspelsplats

Annons

Det är upplagt för en spännande avslutning i speedwayens elitserie.

Med fyra omgångar kvar ser Rospiggarna och Kaparna ut att ha grejat de första slutspelsplatserna.

Valsarna och Masarna är de lag som i första hand slåss om den tredje platsen.

I kväll och nästa vecka möts dessa lag. Valsarna börjar med hemmabana.

- Vi är medvetna om att det blir en tuff match. Vi åker förstås dit med målsättning att vinna. Men får vi stryk så är det viktigt att vi håller siffrorna nere, för att ha chans till bonuspoängen i hemmamatchen, säger mastränaren Mats Olsson.

Tar Masarna tre poäng mot Valsarna står båda lagen på samma poäng inför de avslutande två omgångarna, då Masarna möter Indianerna och Valsarna ställs mot Luxo Stars.

Olsson börjar lessna på snacket om varför inte Tony Kasper får chansen att åka en bortamatch på Gary Havelocks bekostnad.

- Jag vet att det lag vi ställer upp med mot Valsarna har kapacitet. Jag vill liksom inte ge mig förrän det har lossnat fullt ut. Möjligen kunde vi ha prövat Kasper vid ett tidigare tillfälle. Men att kalla hem honom nu, när det är så få omgångar kvar vore inte juste mot någon, säger Olsson.

En liten taktisk förändring märks dock i Masarnas laguppställning. Niklas Klingberg och Antonio Lindbäck byter plats.

- Det är egentligen ingen stor förändring. Vi har märkt att Klingberg och Gary inte åker så bra ihop. Antonio däremot, som växer för varje match, åker bra med vem som helst. Skiftet får även en del andra effekter som vi hoppas blir positiva.

Vidare byter även reserverna Niklas Aspgren och Patrik Dybeck plats.

Valsarna är ett starkt hemmalag. Det krävs att fler än Tony Rickardsson tar över tio poäng för att det ska bli masseger.

- Det är i första hand toppförarna vi måste förlita oss på. De poäng våra reserver tar på bortaplan är vi naturligtvis också glada för, säger Olsson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons