Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna måste vinna ikväll

Annons

Masarna åker ner till Sveriges västkust för att ta sig an serieledarna Kaparna. Om gulddrömmarna ska leva vidare är det bara seger som gäller och lagledaren Hans-Erik "Pruppen" Andersson är optimist.

-Det kommer att bli en toppfight som vi är tvingade att vinna. Jag tycker att vi är starkare och vi vinner med 55-41, säger han.

Kaparna har inte direkt rosat marknaden under de senaste säsongerna. Men i år har man fått ihop ett bra och jämnt lag och toppar en aning oväntat tabellen.

-Men, jag tror att de kan få det tufft att behålla platsen för de har en svår avslutning på serien, säger "Pruppen".

Kaparna avslutar med att möta förutom Masarna, även Rospiggarna och Smederna. Masarna, som har ett lite enklare program, ligger inför den 13:e omgången på en tredjeplats med sina 19 poäng, fyra efter Kaparna. Bakom jagar Valsarna, Västervik och Luxo Stars, alla på 17.

Masarna har dock haft stora problem att få igång sina reserver under den här säsongen. Och inför kvällens match provas ytterligare en ny uppställning på platserna sex och sju.

Lagledningen har utnyttjat möjligheten att köra med en GP-förare som reserv och kallat in engelsmannen Andy Smith.

-I speedway är det svårt att kräva någonting, men som reserv borde han kunna ta sju-åtta poäng, säger "Pruppen".

Vad är din förklaring till att era reserver har gått så tungt?

-Jag vet faktiskt inte. Vi har alltid haft Sveriges bästa reserver, men i år är vi sämst. Vår förhoppning var att de skulle blomma ut i år, men det har snarare blivit tvärtom.

-Självklart skulle vi hellre vilja köra med våra "egna" på reservplats, men nu måste vi vinna och därför får Andy Smith köra.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons