Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna laddar på läger i Polen

Annons

För de främsta förarna i Masarna har säsongen pågått några veckor i England.

Den övriga mastruppen styrde i går kosan mot Polen och det sedvanliga lägret.

- Vi har med de förare som vi hade tänkt skulle vara med. Det känns skönt att säsongen börjar på allvar nu, säger mastränaren Mats Olsson.

Truppen till Polen består av Sebastian Aldén, Pontus Herou, Magnus Karlsson (ansluter från England på lördag), Fredrik Lindgren, Patrik Dybeck, Niklas Aspgren, Joakim Aspgren och Björn Nielsen. Masarna inleder lägret i Krosno. Där väntar träning i dag och match mot stadens division 2-lag på lördag.

- Det blir en mjukstart som jag tror kan passa bra. Nästa vecka kommer vi att köra ytterligare tre matcher mot polska lag.

Mastränaren är aningen orolig för vädret.

- Prognosen säger att det ska bli halvtaskigt väder fram till och med söndag. Sedan ska det bli fint. Det är bara att hålla tummarna. Vi behöver all träning vi kan få, säger Olsson.

Sista matchen kör Masarna mot Grudziadz nästa fredag innan lägret avslutas på lördag. Kommande vecka ägnar sig alltså Olsson åt de förare som i första hand kommer att slåss om reservplatserna i årets trupp. Men räkna med att han har god koll på de mer etablerade förarna som kör i England också.

- Visst har jag det. Och att döma av onsdagens matcher så såg det ju riktigt bra ut för våra förare.

Tony Rickardsson, Antonio Lindbäck och Bjarne Pedersen hade stor del i Pooles seger, 58-37, över Peterborough. Tony tog 14 poäng, Antonio 12+1 och Bjarne 9. I Peterborough var Gary Havelock näst bäst med nio poäng. Masarnas nyförvärv, Magnus Karlsson, tog tre poäng för Hull som förlorade mot Glasgow.

Det enda som oroar mastränare Olsson är skadan på Simon Stead.

- Han har blivit opererad och jag ska ringa honom inom kort och höra hur han mår. Än har jag ingen aning om hur länge han måste vila.

Stead bröt foten i en krasch med Peter I Karlsson för två veckor sedan.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons