Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna jagar revansch

Annons

I kväll är det åter tävlingsdags i Brovallen med toppmatchen mellan Masarna och Luxo Stars i elitserien.

Det är Masarna som är ute efter revansch efter förra veckans förlust med 54-42.

Masarna får klara sig utan Gary Havelock. Engelsmannen är skadad i knät och kan inte köra. Därför väljer Masarna att sätta upp Niklas Klingberg på laguppställningen och köra riders replacement för honom. Det vill säga ersätta honom med övriga förare i laget. Regeln får endast användas då en av lagets tre främsta förare är skadad eller sjuk. Dit räknas Klingberg, men inte Havelock.

- Gary hade ont i knät redan i bortamatchen mot Luxo Stars förra veckan. Han körde visserligen i Polen i helgen, men nu har han bestämt sig för att vila ett tag, säger Masarnas lagledare, Hans-Erik "Pruppen" Andersson, som för övrigt är full av optimism inför matchen.

- Jag tror att vi har god chans att köra in de 14 poängen.

Ni kör för bonuspoängen med andra ord?

- Ja, visst gör vi det.

Även Luxo Stars ändrar i sitt lag. Dean Barker får inte köra. I stället flyttas Peter Ljung upp som ordinarie. Det blir ändå en Ljung på reservplats, eftersom Peters bror, Tomas, får chansen att visa vad han går för.

Masarnas toppförare, Tony Rickardsson och Leigh Adams, noterades båda för 11+1 för Torun respektive Lezsno i polska extraligan på söndagen. För Rickardsson, som körde fyra heat, innebar det full pott. Adams körde däremot sex heat. Gary Havelock körde in 9+1 på sina sex heat för Pila.

I förstaligan hann Niklas Aspgren med ett heat för Rzeszow innan hans cykel gick sönder. I det blev det en nolla. Andy Smith tog full pott, 15 poäng för Warszawa.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons