Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna jagar bonus

Annons

SPEEDWAY/AVESTA.

u Det var en viktig seger med 5-1 som Tony Rickardsson och Leigh Adams tog i det sista heatet i Eskilstuna mot Smederna.

Det gjorde att förlusten stannade vid sex poäng.

Det är vad Masarna har bygga på i returen i kväll hemma på Brovallen, först och främst i jakten på en seger, men också för en eventuell bonuspoäng.

Det gäller att övriga förare börjar ta poäng och inte överlåter hela ansvaret på Tony Rickardsson och Leigh Adams.

Tony fick en extra vilodag i och med att par-SM blev inställt i går. Leigh, däremot, körde för Poole i England i går kväll.

- Det är synd om honom. Men han måste ställa upp. Samtidigt så är också Smedernas Scott Nicholls med i Poole i kväll. Han kör som gästförare för Tony, säger Masarnas lagledare Hans-Erik "Pruppen" Andersson.

Och "Pruppen" är ganska så optimistisk inför kvällens retur och tycker att det är skönt att det bara är sex poäng upp till Smederna:

- Jag tror att vi ordnar det med mellan 12 och 15 poäng. För det vore skönt om vi kunde ta en trepoängare i mötet med Smederna.

Och så var det det här med segerreceptet. Det är också "Pruppen" inne på:

- Tar Gary sex poäng som han brukar och Antonio tar fem så ska det här ordna sig.

Det vill nog också till att Masarnas reserver Niklas Aspgren och Patrik Dybeck spottar upp sig. I tisdags kväll förlorade de "reservmatchen" med 3-15.

I Eskilstuna var det en härlig publikfest med 8 353 personer på läktaren.

- Tänk om vi kan få upp emot 10 000 på Brovallen. Det vore härligt, säger "Pruppen".

Lagen i kväll: Masarna: Tony Rickardsson, Gary Havelock, Magnus Zetterström, Antonio Lindbäck, Leigh Adams, Patrik Dybeck, Niklas Aspgren, Sebastian Aldén. Smederna: Scott Nicholls, Jesper B Jensen, Billy Hamill, Robert Sawina, Nicki Pedersen, David Howe, Daniel Davidsson, Jesper Brolin.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons