Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna har ny taktik

Annons

- Jag tycker att chanserna får vår del borde öka med den lösningen, säger Masarnas ordförande Åke Johansson.

- Men vi måste förstås ha majoriteten med oss för att det ska gå igenom, tillägger han.

Den borgerliga majoriteten i kommunen sade nej till lån. Hur det går med borgensansökan bestäms i nästa månad. Först ska frågan upp i kommunstyrelsen för att sedan dras vid fullmäktigesammanträdet i slutet av april.

I fjol uppgick Masarnas omsättning till 9,3 miljoner kronor och intäkterna ökade med 2,7 miljoner. Trots det blev det en förlust för klubben på drygt 131 000 kronor, beroende på minskade publikintäkter och ökade kostnader för förarna.

Likviditeten blev ansträngd, det blev helt enkelt ont om kontanter i kassan, och det gjorde att två privatpersoner lånade ut 1,5 miljoner till klubben.

Det är anledningen till att klubben vill ta ett lån för att reglera den skulden.

Vid årsmötet i går kväll togs en budget för innevarande år. Går den i lås ska 2005 sluta med ett överskott på 355 000 kronor.

- Jag tycker att vi varit försiktiga med den budgeten. Och får vi ett normalår klarar vi den galant, säger Åke Johansson.

Vad det handlar om för Masarna är att få ett publiksnitt på 3 500 personer på hemmamatcherna. I fjol var snittet 3 300.

- Jag vill inte skylla hela nedgången i fjol på vädret. Vi måste också hitta sätt att göra speedwayen mer intressant. Det gäller att locka marginalpubliken till matcherna. Kärnan på drygt 3 000 personer har vi ändå. Och vi har grejer på gång när det gäller det.

I budgeten för 2005 har ersättningen till förarna sjunkit med närmare 1,7 miljoner, från närmare 4,5 till 2,8 miljoner, trots att man räknat med samma antal inkörda förarpoäng som i fjol.

- Vi har bara skrivit nya kontrakt med Sebastian Aldén och Fredrik Lindgren. Sedan blev vi av med Bjarne Pedersen till den här säsongen och han kostade ju en del, förklarar Åke Johansson den minskningen.

Hur mycket klubben betalar per poäng är en väl förborgad hemlighet. Det är bara styrelsen och förarna som vet.

Klart är i alla fall att bara två förare har en garantipeng. Övriga får betalt per inkörd poäng.

Åke Johansson omvaldes som ordförande. Övriga styrelsen är också intakt från i fjol. Ny är Håkan Bängs som ingår i den som sportchef i klubben.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons