Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna börjar med protest

Annons

Vinner Masarna samtidigt som Kaparna förlorar mot Rospiggarna slutar lagen på samma poäng. Då tar Masarna hand om andraplatsen tack vare bättre förarpoäng.

- Vi har samma lag som senast. Då såg det bra ut och av helgens resultat att döma ser det förstås ännu bättre ut, säger Mastränaren Mats Olsson.

Han syftar på "Mas-dubbeln" i Göteborgs GP, där Leigh Adams vann före Tony Rickardsson.

- Verkligen roligt att det äntligen lyckades för Leigh. Han har alltid kört snabbt, men nu har han även tuffat till sig vad gäller omkörningar, säger Olsson.

De båda masförarna följde upp GP-tävlingen med ligamatcher i Polen. Där tog Tony full pott, 15 poäng, med Torun medan Leigh Adams tog tio poäng för sitt Leszno.

I Torun gick det inte lika bra för ex-masen Miroslaw Kowalik. Polacken som kör för Indianerna i Sverige kraschade i sitt tredje heat och fördes i ambulans till lasarett. Då saknade han känsel i armar och ben. Kowalik blev rejält mörbultad, men klarade sig ändå bra.

- Jag har fått glädjande besked från sjukhuset i Polen. Han kan röra sig och har fått tillbaka all känsel, sade Indianernas lagledare Anders Karlberg, till Nerikes Allehanda.

Kowalik kan naturligtvis inte köra i kvällens match. Han ersätts av reserven Lars Gunnestad. Dessutom tar Niklas Fridell klivet in på reservplats.

Indianerna har fått flera protester emot sig under säsongen för att ha använt sig av lag under golvsnittet. Detsamma gällde Indianernas föranmälda lag till kvällens match.

- Som jag uppfattar det av styrelsen kommer vi att protestera. Inte för att vi ska vinna matchen lättare, utan för att visa Indianerna att det finns regler som ska följas, säger Olsson.

Protesten kommer i så fall att lämnas till Svemo före matchen. Om den har någon betydelse i praktiken är dock osäkert.

- Vi tycker att det är lika viktigt att följa regeln om golvsnitt som den om taksnitt. Annars skulle vi lika gärna kunna ta hit ett lag som överstiger 45 i snitt, säger Olsson.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons