Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna bjuder in till fest

Annons

Ettan Smederna samlade hela 5012 åskådare till sin senaste match, seger mot Luxo Stars. Tvåan Masarna var för första gången över 4000 åskådare i år på Brovallen när laget besegrade Rospiggarna.

Allt sedan Masarna gjorde sin första säsong i elitserien 1999 har laget varit i topp i publikligan, både på hemmaplan och bortaplan.

Fram till i år. För just nu ligger Masarna bara tvåa i publikligan. Toppar gör Luxo Stars som har ett hemmasnitt på 4283 åskådare. Borta har Målillalaget samlat 3346 åskådare. Masarnas siffror är 3708 hemma och 3211 borta.

Sett till publiksiffrorna totalt över de tre senaste åren så har sporten tappat drygt 100 åskådare per match varje år. Toppåret 2001 samlade matcherna i elitserien i snitt 2781 personer. Hittills i år är den siffran nere på 2545.

Vädret i år har säkert skrämt bort en del åskådare och vädret är också det största orosmolnet vad gäller kvällens match i Brovallen. Meteorologerna hotar med både mulet och regn i Avestatrakten.

Frånsett det så är det upplagt för speedway i toppklass och hemmalaget lär få jobba hårt för att lura serieledarna på poängen.

Smederna har uppträtt mycket stabilt så här långt och alla i laget tar poäng.

Masarnas Tony Rickardsson och Leigh Adams bör kunna bemästra Smedernas Scott Nicholls och Nicki Pedersen, även om det blir hårt. Nicki vann ju den senaste GP-tävlingen men lyckades bara ta åtta GP-poäng när Avesta stod som värd i slutet på maj.

Avgörande i kvällens match blir hur Gary Havelock, Magnus "Zorro" Zetterström och Antonio Lindbäck kan matcha Smedernas Jesper B Jensen, Billy Hamill och Robert Sawina.

Och så har vi förstås den viktiga matchen mellan reserverna: Masarnas Patrik Dybeck och Niklas Aspgren mot David Howe och Daniel Davidsson.

Det lag som vinner dubbelmötet skaffar sig ett utmärkt läge i tabelltoppen inför fortsättningen på elitserien.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons