Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masar som rasar

Annons

Masarna tog visserligen kommandot i matchen och vann det första heatet med 4-2 genom tre poäng av Tony Rickardsson och ett poäng av Gary Havelock.

Men därefter tog det tvärstopp.

Serieledarna Kaparna tog över totalt och visade var skåpet skulle stå genom att köra hem två raka femettor.

Masarnas första femetta kom inte förrän i det nionde heatet, då Rickardsson och Havelock var i farten igen.

Men det ville sig inte för Masarnas förare och de hade problem med att vinna heaten.

För Kaparnas del gjorde det ingenting att sju heat slutade oavgjort eftersom laget hade en betryggande ledning i stort sett matchen igenom.

Masarna gick som bäst upp till fyra poängs underläge i det nionde heatet då ställningen var 29-25, men i det tionde och sista heatet innan pausvilan drog Kaparna ifrån ytterligare och körde hem kvällens tredje femetta genom Jaroslaw Hampel och Kim Jansson.

Jansson körde åter igen bra för Kaparna och blev lagets bäste poängplockare på 12 poäng.

Den enda föraren i Masarna som höll ställningarna var inte oväntat Tony Rickardsson. Han körde fullt för kvällen och noterade imponerande 18 poäng. Men vad hjälpte det då de andra masförarna inte drog sitt strå till poängstacken.

Inför det sista nomineringsheatet hade Masarna endast två heatsegrar i protokollet och ställningen 51-38 tydde på att det skulle kunna bli utklassningsseger för Kaparna.

Då gick Tony och Leigh Adams in och försvarade Masarnas ära med en femetta. En välbehövlig avslutning för Masarna, som snyggade till siffrorna en aning till 52-43.

Nytt publikrekord noterades på Arendalsbanan i Göteborg. Det tidigare rekordet låg på 3113 personer och till gårdagens match kom 3555 personer. Visserligen inte så stor ökning, men tillräcklig för att matchen skulle bli fyrtio minuter försenad.

Kaparna befäste i och med segern sin ledning i speedwayens elitserie och har förbättrade sina chanser att nå slutspelet.

Likaså hakade Rospiggarna på i toppen genom att besegra Luxo Stars på bortaplan med 58-38. Trots förlusten är Masarna kvar på tredje plats, men de måste rycka upp sig och köra jämnare för att kunna knipa en slutspelsplats.

Fem omgångar återstår, och förhoppningsvis vänder den negativa mastrenden redan i nästa vecka när det är dags för returmötet mot Kaparna.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons