Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masar på bakhjulet

Annons

Speciellt Antonio Lindbäck bidrog till att höja stämningen på Brovallen. I två heat hade han tuffa uppgörelser med Vargarnas Steve Johnston. Den första kampen vann Johnston med halva hjulet, den andra slutade med seger till Antonio med halva hjulet.

- Johnston körde fruktansvärt fort i dag. Jag fick verkligen slita för att hänga med. Men det är kul med sådana fighter och det är bra för publiken, konstaterade Antonio.

Antonio följde sedan upp med att vinna det näst sista ordinarie heatet. Där var det Jason Lyons som fick smaka på hans kunnande. Antonio smet om i den sista kurvan genom att ta ett innerspår som knappast fanns.

- I sådana lägen är det bara att ge full gas och hoppas att det håller, förklarade han sin bravad.

- I dag ser man ingen skillnad mellan Antonio och världsstjärnorna. Nu ingår han bland dem, berömde Mas-tränaren Mats Olsson sin 19-årige adept.

Han var också lyrisk över den speedway som bjöds i matchen:

- Det var en av de bästa elitseriematcher jag sett i år med jämn och spännande speedway och flera omkörningar.

- Dessutom var det säker speedway där killarna lämnade plats för varandra, tillade han.

Han tyckte dock att det fanns mer att ta av i Mas-laget:

- Det kändes som om vi körde på 75 procent, trots att killarna körde så bra.

Ja, det var inte bara Antonio som briljerade. Tony Rickardsson var inblandad i två femettor. Dessutom svarade han för en svettig omkörning av Jason Lyons i ett heat där Vargarna toppade. Med den omkörningen räddade han en trepoängare.

Sedan hade Masarna matchens verklige stilåkare i Leigh Adams. Det såg så enkelt ut när han körde och han vann alla fem heaten.

Vargarnas lagledare Fredrik Örnerdal var nöjd:

- Vi bjöd verkligen upp till kamp och allt var ju inte avgjort förrän fram till de tre sista heaten.

Men Vargarnas dilemma var att laget var kort om förare. Jason Crump kom inte till start. Dessutom körde laget riders replacement för skadade Daniel Nermark. Det gjorde att Jason Lyons, Steve Johnston och Adam Shields hade en tuff kväll med många heat.

Så tuff att Adam Shields inte hann ut till ett heat i ett läge där han körde tre heat på raken.

MASARNA-VARGARNA 56-40

Poäng: Masarna: Leigh Adams 15, Antonio Lindbäck 12, Tony Rickardsson 12, Fredrik Lindgren 6, Bjarne Pedersen 5, Niklas Aspgren 4, Sebastian Aldén 2. Vargarna: Steve Johnston 12, Jason Lyons 11, Adam Shields 9, Joe Screen 4, Charlie Gjedde 3, Rafal Szombiecki 1.

Publik: 3707.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons