Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mas-massaker på Gubbängen

/
  • Platt fall. Antonio Lindbäck var i ledningen när Hammarbys Jesper B Jensen och Emil Sajfutdinov kolliderade i startböjen. Omstarten ledde till en femetta för hemmalaget. ,
  • Masar i förgrunden. Simon Stead och Billy Hamill ser ut att ha kontroll på läget. Men det var inte sanningen på Gubbängen där där gästerna blev rejält överkörda av Bajen Speedway.

Annons

Bajen angav tonen direkt med en dubbelseger i det första heatet. Vill man vara snäll kan man påstå att Masarna i alla fall var med fram till och med det tredje heatet där Dave Watt och Ales Dryml tog en seger med 4-2. Men det var också gästernas enda heat med poängövervikt i matchen. Efter heatet hade Masarna fyra poäng upp till Bajen men efter det drog hemmalaget bara ifrån.

Det verkade som om Mas-förarna fortfarande satt fast i det trafikkaos som rådde i tisdags på vägarna runt Stockholm.

- Vi fick väl inte den bästa uppladdningen. Jag hämtade Watt och Hamill på Arlanda och det tog två och en halv timme att komma fram. Trafiken var helt sanslös och de hann inte ens gå banan innan matchen började, sade Masarnas lagledare Andreas Engh.

Det var dock inget han ville skylla på.

- Hammarby var ett mycket bättre lag. Så enkelt var det. Men det är klart, det är aldrig roligt att förlora med så många poäng.

Masarna utan Leigh Adams blev en enkel match för Bajen, anfört av GP-ledaren Nicki Pedersen. Det blev inte mycket till spänning utan mest Följa John ute på banan. Det tionde heatet var undantaget. Där toppade Masarna med Dave Watt tillsammans med Antonio Lindbäck. Ett tag var det också dubbelseger på gång Med Watt i täten. Men det var kamp hela vägen och Scott Nicholls lyckades ta sig förbi Antonio och snuvade sedan Watt på heatsegern på de sista metrarna. Tomasz Gapinski körde dessutom om Antonio.

- Sådant får inte hända, ansåg Andreas Engh.

Den unge ryssen Emil Sajfutdinov hade en nyckelroll för Masarna på reservplatsen. Han tog bara tre poäng och tycktes ha problem med att komma underfund med banan.

- Han kämpade i alla fall och hade farten. Men Gapinski, som han mötte, körde bra.

Simon Stead kämpade sig till sex poäng.

- Jag fick höra att han hade en jättekrach i fredags orsakad av Scott Nicholls. Men Simon klagar aldrig.

Ales Dryml tog fem poäng efter att ha nollat i sin första match:

- Han började bra men sedan slocknade han.

Billy Hamill, tre poäng:

- Det är alldeles för dåligt.

- Något måste göras till nästa match. Vad det blir får vi se. Det är dock osäkert om vi har Leigh med då.

Mer läsning

Annons