Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin trea på första etappen

Annons

Norrmannen Audun Hultgreen Weitzien vann på tiden 1.49,45, tre sekunder före landsmannen Anders Nordberg.

Sedan kom alltså Martin Johansson, ytterligare fem sekunder bakom.

I ensamt majestät forsade norrmännen över ett hygge kilometern från mål, upp i sluttningen mot den näst sista kontrollen och in på upploppet där Hultgreen Weltzien avgjorde till seger. Martin Johansson såg aldrig när de försvann.

– Nej, jag trodde att jag låg först, sade Moralöparen som i förra veckan vann Sveriges VM-tester över båda långdistans och sprint.

Nu låg han med i täten hela loppet i vätan, genom de tre gafflade inledningsvarven och ut på den gemensamma sistaslingan.

– Kände mig riktigt pigg hela vägen, det var bara på det sista individuella varvet det inte kändes riktigt hundra, sade Johansson, som var slagen med åtta sekunder av segraren Hultgreen Weltzien men vann klungspurten efter de båda norrmännen.

Niclas Jonasson, Leksand, ligger preliminärt på 32:a plats, 6,55 efter ledande Hultgreen Weitzien.

Stora Tunas Kiril Nikolov finner vi på 17:e plats.

På damsidan vann, föga överraskande, den schweiziska fixstjärnan Simone Niggli den första etappen på tiden 1.29,17. Men hon var bara sekunden före finskan Minna Kauppi. Bästa svenska var Helena Jansson på fjärde plats.

Stora Tuna-löperskorna Lena Eliasson, Emma Engstrand och Anna Mårsell blev tionde, 19:e respektive 25:e tjej i mål. Moras Maria Bergkvist var 14:e dam på den första etappen.

Fotnot: Alla resultat är preliminära.

Läs mer i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons