Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tappade ledning

Annons

- Men jag skärpte till mig och gjorde ett mycket bättre lopp i dag jämfört med torsdagens långdistans, säger Moralöparen.

Åtta i förrgår och samma placering dagen efter. Ändå var det en mycket gladare Martin som rapporterade från Värmlandskogarna.

- Ja, det var mycket roligare att springa nu. På långdistansen tappade jag ett par minuter i början, men nu fick jag en mycket bättre inledning på loppet.

Martin var faktiskt i ledningen länge och väl, innan en rejäl miss spolierade det som kunde ha blivit rena succén.

- Jag ledde fram till den sjätte kontrollen, men på nästa tappade jag en minut. Efter det gjorde jag ytterligare ett par småmissar och var till slut två och en halv minut efter segraren, berättar Martin.

Vann gjorde norrmannen Jostin Moe. På andra plats kom förre VbOL-löparen David Andersson, numera tävlande för Hakarpspojkarna. För övrigt Davids andra silver i Nordic Meeting. Den forne dalalöparen blev ju tvåa även i torsdags.

Ytterligare ett par svenskar kom före Martin. Tre finländare tog sig också förbi den 20-årige Moralöparen som öppnade så starkt, men inte höll hela vägen.

Men Johansson var nöjd med att vara fjärde svensk.

I dagens sprint är dock siktet inställt på en mycket bättre placering.

- Det var inget hundraprocentigt lopp, men det går i alla fall åt rätt håll. På sprinten har jag stora förhoppningar att det ska gå riktigt bra. Jag har lite svårt att få orienteringen att stämma hela vägen på längre distanser, så sprint passar mig bättre. Målet är att vara på pallen i morgon (läs i dag), säger IFK Mora OK:s Martin Johansson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons