Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin nyopererad

Annons

- Det är inte så farligt som det låter. Jag gjorde operationen i torsdags och räknar med att vara tillbaka i full träning med laget redan på fredag, berättar Martin.

Har han tur spelar han redan på måndag då Göteborg tar emot AIK. En match som kanske kommer vara extra laddad med tanke på dödsmisshandeln av en göteborgssupporter tidigare i somras i samband med bortamatchen mot AIK.

Men det som bekymrar Martin mest är givetvis tabelläget och det slarv som fört IFK Göteborg till botten i allsvenskan.

- Det har varit väldigt dåligt försvarsspel. Det har varit öppna gatan för motståndarna och Bengan (Bengt Andersson, målvakten) har haft en tung period.

- Man kan inte släppa in fyra, fem mål per match, säger Martin.

Men från Göteborg på näst sista plats till Helsingborg och Örebro på fjärde plats skiljer bara åtta poäng.

- Det är bra att det är så jämnt. Det betyder att vi lätt kan fixa det här tillsammans. Om alla jobbar för laget så ska det här gå bra.

Säsongen har blivit sönderryckt för Martin Ericsson. Flera mindre skador har gett ett väldigt hackigt spelschema. Och formen har inte heller varit den bästa.

- Jag har haft lite otur, och i juli och början av augusti hade jag en tung period. Jag har dock kommit i bättre och bättre form och hoppas kunna göra en bra avslutning.

- Jag tror inte det här korta skadeavbrottet gör så stor skillnad, utan jag ska förhoppningsvis kunna vara i form till måndag.

Slutligen låter han hälsa att han är glad över Bragesegern i förrgår mot Mjällby.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons