Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin måste ge järnet

Annons

Senast blev Wengens slalom inställd, men som kompensation får Kitzbühel köra två slalomtävlingar i helgen och så går den sista WC-slalomen i Schladming på tisdag.

-Det blev en bonus för oss.

I dagsläget är Martin Larsson, André Myhrer och Jens Byggmark klara för VM och den fjärde platsen innehas just nu av Anton Lahden-perä i kraft av en niondeplats från Beaver Creek. Där brukar Martin trivas, men denna gång körde han ur:

- Det grämer mig fortfarande. Men nu är ju sporten en gång sådan.

Konkurrensen i den svenska slalomtruppen har ökat jämfört med OS-säsongen 2006:

-Nu har vi sju åkare som är vassa i och med att tre yngre kom till i år. Det är synd att tre inte får åka när VM går på hemmaplan.

Martin är äldst bland slalomåkarna och har rutin från tolv säsonger i världscupen.

-Jag hoppas att rutinen ska spela in. Men de yngre bryr sig inte så mycket. De kör bara på och de backar som återstår är inte så svåra.

Slalomen i Kitzbühel går inte i ordinarie pist utan i slutet på störtloppsbacken:

- Där blir det nog en backe av det enklare slaget. Men i Schladming brukar de få till ett fint underlag, säger Martin som trivs bäst när det är hårt under skidorna.

Martin tänker dock inte vänta till Schladming utan räknar med att sätta press på sina konkurrenter om en VM-plats redan till helgen.

-Sedan får vi se hur det ser ut när vi räknar ihop det hela på tisdag kväll. Martin har varit hemma i Sverige i två veckor och tränat i Sälen, Vemdalen och så två dagar i Åre innan han satte sig på planet i går för transport till Österrike.

2006/2007 är dock av allt att döma Martins sista säsong:

-Det känns så. Det är något av en bonussäsong för mig och jag hade nog tänkt sluta efter OS. Men med VM i Åre kunde jag inte det. Det är slitsamt med 200 resdagar och så kräver företaget hemma allt mer och min syster Erika kan inte sköta allt där.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons