Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin lyckades

Annons

- Det känns skönt. Nu har jag svarat upp till de krav som förbundet ställde på mig, säger Martin när vi når honom i Innsbruck där han vilar upp efter måndagens tävling.

Tre åkare slalomåkare är OS-klara. André Myhrer, Markus Larsson och Johan Brolenius. En till ska tas ut. Och det är den platsen som Martin Hansson jagar.

- Jag tänkte lägga av i våras, men gav slalomen en chans till. Skulle jag komma med till OS ser jag det som en bonus, menar Martin.

På torsdag kör Martin en europacuptävling i Italien.

Nästa världscuptävling körs i Kranjska Gora 22 december.

- Efter nyår är det ytterligare fyra världscuptävlingar innan OS i Turin. Nu när jag vet att jag får fortsätta i världscupen är det bara att gasa på, säger Martin.

När beskedet om vem som blir fjärdemannen ska komma är inte i dagsläget klart.

- Tar de ut den gubben redan nu till jul är det jag som ska med. Men väntar de till januari bör jag göra ytterligare ett bra resultat, ett topp 15, menar Martin.

Blir det senare alternativet får Martin fortsätta att kriga med de yngre killarna.

- Men jag ska göra allt för att den OS-platsen.

Ett tredje bra resultat vill Martin ha oavsett när truppen spikas.

- Med bara två bra resultat är det tveksamt om jag har något i OS att göra. Jag vet vad som krävs för att vara med och slåss i toppen. Ett till bra resultat är också viktig för vilken startposition jag får. Som det är nu är man 1,5 sekunder efter direkt i första åket på grund av att banan är sämre. Man bör starta bland de 20 främsta för att kunna vara med, säger Martin.

Ytterligare en mas har chansen att komma med till OS i Turin.

IFK Moras Hans Olsson tog sina första världscuppoäng i helgen är kom på 13:e plats i super-kombinationen i franska Val d´isere.

Men Hans behöver minst en lika bra placering för att komma med till Turin. Det är kravet från SOK (Olympiska kommittén) och Svenska Skidförbundet.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons