Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin enda dalahoppet

Annons

Han var dock långt ifrån säker på en plats i den blågula truppen och enligt Martin själv tror han att landslagsplatsen hängde på en skör tråd.

Inte för att det gått dåligt, utan för att konkurrensen varit så hård.

- Ja, det har varit extra tufft i år. Vi var sju löpare som slogs om sex platser och vem som helst kunde ha åkt ut, menar Martin.

Den som fick ta emot det smärtsamma beskedet att han får stanna hemma, var smålänningen Mattias Karlsson, tävlandes för norska Halden.

- Men jag trodde att Mattias skulle bli uttagen, säger Martin.

Att konkurrensen är knivskarp visar inte minst att två som fanns med i den blågula JVM-truppen förra året, inte fick plats denna gång. En av dessa var Dalaportens Ulf Troeng. Han kom på sjätte och en trettonde plats i de två testtävlingarna som i veckan genomfördes i Jönköping.

- Det har inte gått så bra för honom tidigare under året, så Ulf hade behövt bättre resultat för att få följa med till Polen.

Martin själv placerade sig som sjua i tisdagens medeldistans och dagen efter blev han fyra på klassiska. Till det ska även läggas JSM-silvret i långdistans för några veckor sedan. Det var Martins bästa lopp i år - hittills ska tilläggas, för han vill naturligtvis att storformen ska återfinna sig i början av juli, då det hela avgörs i polska Gdansk.

- Jag hoppas på medalj, säger han.

Och störst chans till det anser sig Martin ha i klassiskt.

- Jag är nog lite vassare där, menar han.

Även förbundskaptenen, som för övrigt har exakt samma namn som Mora-Martin, tror mycket på Dalarnas enda blågula bidrag.

- Han har kapacitet till medalj. Det har för övrigt alla i truppen, menar förbundskapten Johansson.

- Martins främsta styrka är att han har en förmåga att ta ut sig och göra det bra. Hittar han den rätta känslan och flytet, så kan han helt klart ta medalj.

Förra året fick en utbränd Martin Johansson vila en längre tid från all idrott. Nu säger han att kroppen känns bara bra och det visar inte minst vårens resultat.

För två år sedan var han också med i JVM, som då avgjordes i Spanien. Då blev placeringarna nia och sexton.

- Jag gjorde två godkända lopp den gången, men nu är det medalj som gäller, säger en optimistisk Martin Johansson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons