Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Axelsson valde Degeberga

Annons

- Det tog lite att få ihop allt. Men nu är det klart. Så nu ska det bli åka av. Det här känns som en nytändning, säger Martin.

Någon flytt till Skåne är det dock inte fråga om. Martin blir kvar i Mora, där också tidigare klubbkompisen i Sollerö IF Anders Juhlin bor.

- Det är bra att ha "Julle" som träningskompis här hemma, menar Martin.

Ytterligare en dalaåkare kommer att köra för Degeberga, nämligen Borlängekillen Roger Karlsson.

Den 19 i denna månad åker skåneklubben till den spanska solkusten. Två tävlingar plus en massa träning väntar cyklisterna. I Spanien blir man kvar till 12 mars. Efter några dagar på hemmaplan kommer Martin och hans kompisar att köra ett antal vårtävlingar i Belgien innan det blir premiär hemma i Sverige.

- Första tävlingen i Sverige blir i Varberg. Vi har många fina tävlingar på vårt program. Bland annat ska vi nog få köra Ringerike i Norge, säger Martin.

Tre av de tidigare solleröåkarna har alltså hittat nya klubbar att köra för. Men ett par väntar fortfarande. Bland annat Robert Johansson. John Nilsson har heller inte gjort klart med någon klubb här hemma i Sverige. John, som är bosatt i Frankrike, tillhör det franska stallet Aix en Provence när han tävlar utomlands.

John körde för övrigt säsongens första tävling i söndags i Frankrike. Sollerökillen körde in på en femteplats i ett GP-lopp efter en spurtuppgörelse mellan nio man.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons