Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin är toppen

Annons

- Och visst, det har gått bättre och bättre för både mig och laget (Ålborg) sen vi hittade rätt system och i vilket jag har rollen som något av släpande forward.

- Den rollen passar mig bra, konstaterar 24-åringen.

Fjärdeplatsen i ligan för Ålborg den gångna säsongen ser Martin som godkänt.

- Men det grämer oss att vi inte höll hela vägen ut. Andraplatsen, efter Bröndby, låg inom räckhåll, men vi bommade i de två avslutande matcherna, tyvärr.

Ett och ett halvt år har han kvar på kontraktet med Ålborg och i dag pekar inget på att han inte blir kvar, i alla fall nästa säsong.

- Det går en del rykten men i dagsläget finns inget konkret.

- Kanske vill dock Ålborg göra affär innan kontraktet går ut för att få en slant för mig. Spar man till kontraktet gått ut kanske det inte blir någonting, funderar Martin.

Landslaget?

- Tja, en match har förbundskaptenerna sett mig i, en match mot ett av de sämre lagen i ligan. Gav inte någon rättvisande bild tycker jag.

- Kanske hade man hellre sett dom på plats i någon av mötena med topplagen, det brukar bli mer utslagsgivande då, avrundar Martin.

Fotnot 1: Martin har fått pris tidigare också sen han gjorde "dansk" av sig. Det var i fjol då han premierades för "Årets mål", 3-0 målet mot Herfölge, vilket föregicks av en soloraid på nästan 80 meter.

Fotnot 2: Svenska spelare står för övrigt högt i kurs i danska ligan. Fyra stycken, förutom Martin Ericsson även Johan Elmander ("Årets inköp"), Tobias Linderoth ("Årets mest undervärderade spelare") och Fredrik Berglund, togs ut i det "Årets lag" som tidningen plockade ihop.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons