Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus - IBF:s nya målspruta

Annons

Efter fyra omgångar av kval- serien ligger IBF Falun på andra plats i tabellen, en placering som innebär att laget i dagsläget är ett elitserielag kommande säsong.

Men det återstår sex matcher.

I kväll spelar IBF Falun mot skånelaget Röke i Maserhallen i Borlänge, en match som Markus Johansson ser fram emot.

- Det är bara att gå in och köra, men jag brukar vara ordentligt nervös inför matcherna, avslöjar han.

Är du alltid lika nervös före matcherna?

- Kanske lite mindre i kvalserien. Efter att vi vunnit division 1 västra så är spelet i kvalserien ren bonus. Det gör att spänningen släpper lite.

Nervositeten har dock inte hindrat den 25-årige backen från att göra succé i de två senaste matcherna, mot Helsingborg och Västerås.

I grundserien gjorde Markus sju poäng på 16 matcher. Fyra omgångar in på kvalserien har han redan skrapat ihop fem poäng, tre mål och två assist, och samtliga poäng har kommit i de två senaste matcherna.

Har du någon förklaring till den här utvecklingen?

- Nej, inte direkt, även om vi backar ska försöka gå fram när tillfälles ges. Det gör inte så mycket om det blir ett felpass.

Offensiven har varit IBF Faluns styrka hela säsongen, och där håller laget redan i dag elitserieklass. När det gäller det defensiva arbetet har laget en bit kvar.

Mot Västerås i söndags blev det seger med 9-8, efter att IBF Falun varit i ledningen med både 7-4 och 9-7 i matchens slutskede.

Röke blir sista laget som IBF möter under den första rundan av kvalserien. På söndag startar den andra rundan, för IBF:s del med hemmamatch mot Örnsköldsvik, samma lag som laget besegrade med 5-3 i första omgången.

- Röke vet jag inte så mycket om, mer än att de kan spela på lite olika sätt. Ibland går de upp och stressar och ibland spelar de avvaktande. Örnsköldsvik däremot tycket jag var bra, bättre än till exempel Råsunda, säger Markus.

Fakta | IBF:s poängliga

Ställningen i IBF Faluns poängliga efter fyra kvalseriematcher

Ted Åkerberg 12 (6+6)

Andreas Lundmark 8 (6+2)

Markus Johansson 5 (3+2)

John Eriksson 3 (2+1)

Daniel Sjöö 2 (1+1)

Kalle Berglund 2 (1+1)

Patrik Bäck 2 (1+1)

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons