Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Åkerblom Timrås matchvinnare i maratondrama

Annons

Inget av lagen ville se sig besegrade. Det var full laddning och stor vilja hos samtliga spelare på plan. Det small rejält i varje närkamp och domarna fick gång på gång gå in och bryta upp små skärmytslingar.

Det var mer kamp än skönspel. Men de 5 352 åskådarna kunde inte klaga på intensiteten.

Trots att båda lagen var rejält tröttkörda i slutet av matchen så hölls det intensiva trycket uppe in i det sista i ordinarie matchtid. Och i förlängningen lyckades spelarna skruva upp nervdramatiken och kampen ett snäpp till.

Den dramatiska kampen bjöd inte på så många klara målchanser. Men målvakterna Daniel Henriksson i Luleå-målet och Kimmo Kapane n i Timrås mål svarade för ett säkert målvaktsspel av yppersta klass.

I förlängningen fick Timrå med hjälp av några Luleåutvisningar till ett rejält tryck mot Daniel Henriksson.

Men Luleåmålvakten storspelade och svarade för några suveräna räddningar.

Jonas Hägerbäck blev rejält utbuad av Timråpubliken som inte gillade hans tilltag när han körde på Timråmålvakten Kimmo Kapanen i den senaste fighten i Luleå. Hägerbäcks popularitet i Timrå ökade inte när han tryckte in pucken bakom Kapanen i Timrå-målet och gav Luleå ledningen med 1-0 i andra perioden.

Men Timråpubliken behövde inte deppa så länge - två minuter senare klippte Mikael Lind ett dundrande slagskott rakt upp i krysset bakom en chanslös Daniel Henriksson i Luleå-målet.

Timrås anfallstrio Valeri Krykov, Robert Carlsson och Niklas Nordgren var matchen igenom det största orosmomentet för Luleåförsvaret.

Backen Per Styf visade stor pondus och dominerade stort framför det egna målet.

TT

Mer läsning

Annons