Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Åkerblom sköt Timrå till SM-semifinalen

Annons

De första två kvartsfinalmatcherna avgjorde ishockeyvagabonden Åkerblom båda i sudden death.

I den tredje vann Timrå med 4-2 i Luleå, det bäddade för fredagens avgörande hemma i Medelpad.

Men det blev ny tät batalj - med Markus Åkerblom som matchhjälte. Han bröt dödläget 17.55 in i den andra perioden - vilket blev matchens enda mål.

Åkerblom berättade själv om målet för Canal plus:

- Det var direkt efter vårt power play och därför hade vi väl lite ''fel folk'' på isen. Jag var inne med Per Hallin och Christian Söderström, som sett riktigt heta ut matchen igenom. Jag fick perfekt pass av Christian så det var bara att försöka sätta den, sade matchvinnaren om målet han rakade i nät från nära håll.

Inför slutspelet sade så samma experter att Timrå saknade slutspelsrutin - Timrå svarade med 4-0 i matcher mot rutinerade Luleå.

HV kan bli ett av de lag som gör Timrå sällskap i semifinalspelet. Jönköpingslaget vann fredagens match i Globen med 3-1 och har nu 2-2 i matcher mot Djurgården.

- Men vi gjorde ingen bra första period, konstaterade HV-forwarden Mattias Remstam, trots att han gav sitt lag ledningen redan efter 1.29.

Men i andra lyfte sig HV och Remstam, som blev tvåmålsskytt 14.40 in i mittperioden då han prickade in matchavgörande 3-1 i power play.

- Jag tror det bli många matcher till i den här serien, sade matchvinnaren Remstam till Canal plus.

Fortsättning följer närmast på söndag, då Djurgården återigen får fördel av hemmaplan.

I Scandinavium kopplade Frölunda samma grepp på Modo, men segern satt långt inne. Örnsköldsvikslaget ledde länge med 2-1 i en match där Frölundas förstecenter Jonas Johnson fick matchstraff för spearing.

Frölunda - som efter tre perioder ledde skottstatistiken med 41-19 - pressade dock på för ett kvitteringsmål. Och med mindre än tre minuter kvar kvitterade Tomi Kallio och matchen gick till förlängning. Där inledde Modos Peter Högardh med ribbskott, innan Frölundas junior Alexander Steen iskallt kunde avgöra i ett friläge 8.09 in i förlängningen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons