Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mark spelar trots gips

Annons

I dagens genrep spelar Grängesbergs irländare Cormac Loughran och Östansboförvärvet Jonas Carlsson på de båda försvarsflankerna.

Innerbackarna Mikael Karlsson och Joakim Bäck verkar givna.

Mittfältet ser också gjutet ut med amerikanerna Bingham och Kolano tillsammans med Magnus Andersson och Mattias Johansson.

Och omskolade backen Erik "Erra" Persson ser ut att bli anfallsalternativet bredvid vasse amerikanen Mark Oehlman.

Eftersom reglerna tillåter bara tre icke EU-spelare per match väljer Bäck i dagsläget bort intressante afrikanen Gibrilla Kargbo.

Rakare och snabbare. Det är melodin i årets LFK. Inte så mycket trillande i backlinjen utan bollen ska snabbast möjligt upp i banan.

- Mittfältet ska vara med i spelet, det är viktigt, underströk Magnus Barkskog.

Frånsett ett slitet lag i träningsmatchen mot Lund förra veckan har det sett riktigt lovande ut offensivt mot bra motstånd som Sandviken, Gefle, Falu BS och Brage.

- Vi har skapat mycket och gjort en hel del mål, vilket är positivt, påpekade Sune Bäck.

Men det har brustit bakåt, vilket naturligtvis oroat Bäck och kollegan Magnus Barkskog.

När LFK:s nya tränarpar satte igång i januari såg det riktigt bekymmersamt ut på spelarfronten men sedan dess har det hänt mest positiva saker och nu finns en trupp med bra konkurrens.

- Vi är bra förberedda och killarna känner sig starkare än i fjol, det säger dom i alla fall, sa Sune Bäck med ett leende.

Precis som sin landsman Kyle Olsen kom Mark Oehlman till Ludvika med en skada.

- Jag gjorde illa handen på träning hemma i USA men trodde inte att det var så farligt, berättade Mark i samband med torsdagsträningen.

Men när det inte blev bättre röntgades handen och det visade på en fraktur på båtbenet, vilket innebar gips per omgående.

Men Mark och tränat och spelat ändå och kommer nästa vecka att få ett smidigare skydd för sin skadade hand.

Så räkna med 21-åringen med det mörka hårsvallet i premiären.

- Jag trivs väldigt bra här i Ludvika och med teamet. Det är bra killar och Ludvika är en lagom stor stad. Det är skönt med ett lugnare tempo än hemma, konstaterade Mark, som annars bor i folktäta Orange county, med storstaden Los Angeles.

Mark Oehlman, som provspelat för Fort Lauderdale i den amerikanska proffsligan, föregicks av ett rykte som klassspelare.

Och i träningsmatcherna har han visat att ryktet inte var fel. Han är teknisk, snabb, spänstig huvudspelare - och målskytt.

Kyle Olsen gjorde sin första träning i torsdags men har fortfarande känning av en fotskada och måste förmodligen träna upp styrkan innan han kan återuppta den kollektiva träningen.

Olsen blir därmed aktuell längre fram liksom återvändaren Fredrik Gustafsson och Erik Larsson. Den sistnämnde ligger efter med träningen på grund av en utlandsvistelse.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons