Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria blickar framåt

Annons

- Jag är jättenöjd med min prestation. Det gick helt klart bättre än planerat, med tanke på att jag är inne i en tung träningsfas inför OS-Aten, berättar en nöjd Maria Östling, som tävlar för Södertörn SS och redan börjat blicka framåt mot det olympiska äventyret.

Den 30 juni åker den svenka OS-truppen i simning till italienska Sardinien för en sista finslipning inför OS i Aten.

Truppen består av 16 tävlande, och Maria Östling är en av dessa. Moratjejen tävlar på 100 meter bröst vid olympiaden i den grekiska huvudstaden.

Men redan i dag har simlandslaget återsamling och samtidigt inleds en förberedande träningsperiod i Eriksdalsbadet i Stockholm.

- Landslagsträningen som startar på fredag avslutas den 30 juni och samma dag åker vi till Sardinien, och där blir vi i tolv dagar, innan det bär av till Aten, säger Maria och fortsätter:

- Det har varit en tuff träningsperiod sedan en tid tillbaka. Dubbla simpass varje dag som varierats med styrketräning.

- Träningen kommer att ha ett liknande tempo framöver, för att så småningom trappas ner och mer inriktas på att bland annat få igång explosiviteten i simningen.

Att Maria ligger rätt formmässigt råder det inga tvivel om, efter SM i den svenska huvuvdstaden. Tre guld och ett silver blev facit, när SM avslutades i förra veckan. Silver blev det på 200 meter bröstsim. På distanserna 50 och 100 meter bröstsim tog hon de ädlaste valörerna. Och det tredje guldet inkasserade hon på 4x100 meter medley.

- Mitt självförtroendet stärktes en aning efter SM, både med tanke på att jag ligger rätt formmässigt och att jag visar med mina placeringar att det var rätt att ge mig en plats i OS-truppen, säger Maria Östling.

Redan i slutet av maj fick den tidigare Morasimmerskan beskedet att hon får åka till OS i Aten. Det var efter långbane-EM i Madrid, då hon simmade till sig ett brons på 100 meter bröstsim och sedan följde upp med ett guld på halva distansen.

- Det var helt klart ett lyft för mig och framför allt motiverande för att nå ytterligare framgångar, menar Maria.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons