Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria bar facklan

Annons

- Jag sprang med facklan i torsdags. Det här var jättestort för mig, berättar Maria Danielsson.

Var sprang du?

- Jag hade turen att få den bästa sträckan, då jag fick springa in på torget i staden Pesaro.

- Jag omgärdades av en jätte-kortege med många poliser på plats och mycket folk som tittade på.

Fick du behålla din fackla?

- Jajamensan, vår sponsor hade köpt loss den. Nu har jag den med mig hem till Stockholm, för vidare transport till mamma och pappa i Siljansnäs.

Du vann Europacupen i Bader-stein förra helgen. Är OS-formen på väg att sätta sig?

- Jag hoppas det. Det var flera bra världscupåkare med i den tävlingen och det känns som jag är på rätt väg nu, trots att jag hade otur i lördagens (14:e plats red anm.) världscup.

Vad händer närmast?

- Nu ska jag toppa OS-formen i fyra veckor. Bland annat med hjälp av ett precamp-läger i Tandå-dalen, där hela ligan är med, den 28 januari till 4 februari, sammanfattar Maria Danielsson.

Både kända personligheter och vardagshjältar fanns representerade i den tiomannatrupp, som fick det ärofyllda uppdraget som fackelbärare och samtidigt en upplevelse för livet.

Förutom Maria Danielsson deltog: Therese Alshammar, simmerska, Blossom Tainton, artist och hälsoprofil, Sirwan Jamshidi, vardagshjälte från Luleå och förebild för invandrarungdomar, Lotta Willbach, vardagshjälte från Stockholm, hängiven sitt arbete inom psykvården, Erik Andersson, vardagshjälte från Göteborg som vigt sitt liv åt att bekämpa doping.

Marie Söderberg, vardagshjälte från Örebro och personlig assistent och lärarstuderande med idrottsengagemang, Jan Netzler, vardagshjälte från Östersund och elevassistent på särskola och hängiven idrott, Eddis Hadzic, Lid-köping, försäljare och Bodil Dahlberg, från Stockholm, för-säljare.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons