Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsmatchen

Annons

Bragetränaren chockade med att sätta nyblivna pappan Gerhard Andersson på bänken och låta Magnus Helin fortsätta i mål.

- Gerhard har haft ont av och till. Nu är det rygg- som gått över i magsmärtor. Magnus var bra senast så valet var ganska lätt, säger han.

Det var dock långt ifrån den sista chocken på Kopparvallen i går.

3 7:e minuten: Högerkantens Blaise Mbemba snurrar upp Göran Bergort och slår ett inlägg som Pontus Carlsson omarkerad får nicka in 1-0 på.

3 24:e minuten: Offensive mittfältaren Kristian Bergström rinner igenom i djupled framspelad av Eddie Åman och rullar in 2-0.

3 39:e minuten: Pontus Carlsson vänder bort Daniel Karlsson och Jonatan Lundevall med en propellerfint och dundrar in 3-0.

3 48:e minuten: Carlsson frispelas av Kristian Bergström till vänster i straffområdet och avslutar högt till 4-0.

3 59:e minuten: 175 centimeter Bergström får, mellan Fredrik Jansson och Daniel Karlsson, nicka (!) in ett inlägg från vänsterytter Carlsson.

3 90:e minuten: Inhopparen Aziz Corr Nyang spelar snett inåt bakåt till Bergström, som förlänger till en fri Carlsson, återigen till vänster i straffområdet - 6-0...

- Det får jag ta på mig, säger Helin, som inte fick iväg bollen i förstaläget.

I övrigt går målvakten fri från ansvar.

I stället var det upprörande hur lätt Åtvidaberg, visserligen med ett passningsspel som hör hemma i allsvenskan, så enkelt fick göra sina mål.

- Vi dräller för mycket med bollen samtidigt som de är effektiva i avsluten. Det är inte så mycket att snacka om. Vi fick en jobbig start och sedan var det deras match hela tiden, säger Helin.

Bernt Ljung försökte ändra matchbilden i halvtid, sedan Brage även kört fast helt offensivt.

Bergort, som inte hade en chans mot snabbe och tekniske Blaise Mbemba, bytte sida med Lundevall, Seyhmus Abic, som inte förmådde ersätta avstängde Jimmy Rajala i någon som helst mån, byttes ut mot defensive Jesper Johansson, Jörgen Sundström, som enkelt togs bort av Åtvidabergs snabba mittbackar, mot Johan Berg, Mattias Pettersson flyttades in i mitten och Mats Theander ut till vänster.

- Vi bytte till 4-3-3 för att få en påtaglig förändring, säger Ljung.

Förändringen kom - en ännu värre röra...

Det fanns ett lag som kunde spela 4-3-3 på Kopparvallen i går - ett lag som kunde spela fotboll över huvud taget.

Det var inte Brage.

Och efter chocken på Kopparvallen ligger laget på jumboplats i Superettan.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons