Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus tar uppståndelsen med ro

Annons

Livet är minst sagt härligt just nu för Marcus, där han sitter vid köksbordet tillsammans med dottern Ebba och läser vad alla tidningar skriver om honom.

Dagen innan svarade han för sitt livs match. Och han gjorde ett mål som kommer att gå till historien.

"Det var världsklass, Foppa eller Sudden hade inte gjort det bättre", skriver Mats Wennerholm i Aftonbladet.

Marcus verkar inte vara den som hetsar upp sig i onödan. Men han sträcker sig åtminstone till att erkänna att hans 2-2-mål, där han grundlurade såväl backen Lars Jonsson som målvakten Johan Backlund för att sedan iskallt lägga in en backhand i tom bur, var snyggt.

- I dag har jag sett målet på tv och det var mycket snyggare än jag trodde. Jag visste inte att jag blev så ren, säger han och ler.

Det blev ett ståhej utan dess like efter Moras historiska seger i onsdags. Alla hade sökt sig till Smidjegrav: Tv, radio, kvällstidningar - och alla ville prata med fyramålsskytten och höra Marcus berätta om det sagolika målet.

Dagen efter var det många som ringde för att gratulera matchhjälten.

- Ja, telefonen har gått varm här på förmiddagen, säger sambon Therese.

Mamma Therese och dottern Ebba brukar för det mesta vara och titta när pappa Marcus spelar i Smidjegrav. I tisdags tvingades dock mor och dotter vara hemma, då Ebba inte var riktigt frisk.

- Det har varit några jobbiga dagar. Ebba har haft lunginflammation och torsdag till söndag var vi i Falun, på lasarettet där, berättar Therese.

- Det var väl typiskt att man missade just den här matchen. Men jag fick i alla fall se målen på tv.

Men Ebba är helt klart på bättringsvägen. Och pappas lag är på väg - mot elitserien.

Nästa anhalt på vägen mot ishockeyns finrum är Malmö och match mot MIF Redhawks i kväll.

- Den matchen ser jag verkligen fram emot. Vi är knappast favoriter, men Malmö är inte oslagbara, säger hela Ovansiljans hjälte, Marcus Eriksson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons