Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Ljungqvist till VM

Annons

Sverige har två platser att fylla i både linjeloppet och tempoloppet och allt talar för att Stefan Adamsson gör Ljungqvist sällskap på linjen. Den sista tempoplatsen står mellan Magnus Bäckstedt och Martin Rittsel.

Ynka två platser i vardera loppet för Sverige alltså. Skillnad de mot de stora nationerna, Italien, Frankrike och Spanien.

- De länderna brukar väl ha omkring tolv åkare med, så visst är det skillnad.

Fördelen med att var många från varje land är att de kan hjälpas åt på ett helt annat sätt än exempelvis svenskarna kan. Men lagkörningen är inte så utstuderad som den exempelvis är i de stora etapploppen Tour de France och Giro d´Italia.

- Och italienarna brukar alltid ha svårt att samsas inom laget, säger Marcus.

Banan i Belgien är platt och relativt lättåkt, en banprofil som inte direkt tilltalar Marcus.

- Nej, jag vill ha lite mer backar än det är på den här banan. Men jag tror ändå inte det avgörs i någon spurt. Det blir alltid någon utbrytarklunga och då gäller det att sitta med i den.

Vad har du för målsättning i linjeloppet i VM?

- Det gäller att ha en bra dag och vara med när det händer, men chansen till medalj finns. Skulle tro att ungefär 70 procent av de som ställer upp har vinstchans.

Och det är på linjen han ger sig själv störst chans att lyckas riktigt bra i VM.

- Ja, så är det. Tempolopp har jag inte kört så många, men nu på lördag ska jag köra ett riktigt långt tempolopp, 66 kilometer, i Frankrike, berättar han.

Totalt kör Marcus fyra tävlingar innan det är dags för VM i Belgien.

Tempoloppet körs den 11 oktober och linjeloppet två dagar senare.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons